Plàudite Teatre va representar ahir al Centre Cultural Bellvitge el seu espectacle ‘Tornem al Cabaret’. Una peça que forma part del projecte intergeneracional “Obrim el teló al Gornal”, una iniciativa que aposta pel caràcter intergeneracional per combatre la soledat de les persones grans i millorar la interacció amb el barri. 

Emocions a flor de pell i sentiment d’estima entre infants i gent gran, és el que es va viure a sobre de l’escenari. Un projecte que s’ha realitzat al llarg del curs, en coordinació amb diferents centres de salut de la ciutat. Yaiza Gil de Parejo és infermera i referent comunitària al CAP Amadeu Torner. Explica que els casos de depressió han augmentat amb la pandèmia, i que “cal cuidar i estimar a la gent gran, i gràcies a aquest projecte, tant nens com dones grans s’han dedicat temps i s’ho han passat molt bé”.

En aquesta edició han participat l’escola Pare Enric d’Ossó i l’Institut Jaume Botey. La seva directora, Tània Mira detalla que “l’últim dia, quan vam acabar el projecte, vam acabar tots plorant d’emoció”.

Uns joves que no van deixar d’aplaudir durant tot l’espectacle, demostrant el vincle que s’ha creat entre tots dos grups. Lucía Aragón i Olivia Rojo, alumnes del col•legi Pare Enric d’Osso han assenyalat que “ha estat una experiència molt bonica i per trencar els estereotips que hi ha entre joves i gent gran” i “ens han ensenyat a donar els 100 % i gaudir dels petits moments, ja que al final, la vida és això”.

Una relació d’afecte per lluitar contra la soledat de la gent gran i que serveix també per aprendre els uns dels altres al llarg de tot el curs, tal com han contat els alumnes del Jaume Botey, Emma Sorribes i Martí Richard, que reiteraven que “ens escoltàvem, compartíem històries i ens ensenyaven coses, com per exemple, emprar les noves tecnologies”.

Les protagonistes van fer xalar al públic, tot expressant la seva satisfacció per viure una experiència que els ha fet somriure i sentir l’estima dels joves. Gabriela Galindo té vuitanta-cinc anys i reitera “l’alegria que ens ha donat participar en aquesta activitat”. De fet, Teresa Rivas, companya sobre l’escenari apunta “els anys no es miren, el que importa és l’actitud i l’alegria de viure, això són els anys”.

Un projecte que s’ha anat ampliant amb la incorporació d’altres centres d’atenció primària com el CAP Alhambra i centres educatius com l’Escola Cavall Bernat i d’altres que a la temporada vinent s’aniran sumant.