Plàudite Teatre en col·laboració amb un equip d’investigadores d’Atenció Primària de l’Institut Català de la Salut, ICS, ha posat en marxa el projecte “Re-connecta’t”, una recerca sobre arts escèniques i salut mental.

Durant quatre anys, un equip investigador avaluarà l’impacte del teatre sobre els alumnes de 4t de primària de dues escoles de la ciutat, Sant Josep El Pi i Prat de la Manta. Els resultats es compararan amb un grup de control format per estudiants que no rebran aquesta intervenció.

El projecte té com a principal objectiu investigar com la pràctica regular del teatre pot impactar positivament en el benestar emocional i el desenvolupament d’infants i joves.

El teatre fomenta l’autoestima

Eugènia Delgado, directora Plàudite Teatre, ha assenyalat que “per nosaltres és important perquè és una manera de concretar la metodologia. L’objectiu del projecte és veure com des del teatre es pot treballar les emocions tant des del benestar emocional com des de la gestió de les emocions i l’autoestima”.

De la seva banda, Claudia Naval, resident de medicina familiar i comunitària, ha assegurat que “intentarem mesurar, abans i després d’aquests treballs escènics, com evolucionen els infants en gestió emocional i autoestima. Volem veure com canvien i evolucionen i si realment el teatre té un benefici per als infants”. L’estudi es farà a través d’uns qüestionaris.

Claudia Naval, ha assenyalat que “reconèixer les emocions, saber-les regular, saber posar nom al que senten, seran alguns dels objectiu d’aquest treball. És molt difícil mesurar aquestes qüestions. Per això gestió emocional i autoestima són els dos temes que centraran els qüestionaris que passarem”.

Des de Plàudite han assegurat que amb aquesta investigació volen confirmar la hipòtesi que els infants que fan teatre quan arriben a la adolescència i es relacionen amb altres joves, aquesta experiència teatral els aportat una altra manera de gestionar les seves emocions i de valorar-se a ells mateixos.