ACT FEM és el nou programa que posa en marxa Plàudite Teatre a la ciutat. Es tracta d’un projecte d’intervenció social que impulsa un batxillerat aplicat a les arts escèniques. L’objectiu és fer front a l’abandonament escolar prematur de les noies. El projecte compta amb el finançament del programa contra l’exclusió social Lliures

Què serà ACT FEM? “Una companyia de teatre activista, feminista, esceno-tecnològica amb dones joves que fan batxillerat“, ha explicat Eugènia Delgado, directora de Plàudite Teatre. “El què provoca ACT FEM és que dins d’aquest projecte acabin tenint el batxillerat”, ha afegit.

ACT FEM serà una realitat el curs vinet i es preveu que en puguin formar part unes 18 noies el primer any i 25 el segon. “Amb la comunitat educativa buscarem aquesta noia que té capacitat i motivació per estudiar, però que les seves qüestions familiars, psicosocials o econòmiques no li permeten”, ha apuntat Delgado.

Les joves realitzaran les assignatures troncals a l’Institut i tot allò que es pugui relacionar amb una companyia de teatre o algun projecte cultural ho faran dins d’ACT FEM.

Suport de Lliures

El projecte rebrà el finançament de Lliures un programa impulsat per Coop57, Òmnium Cultural i ECAS (Entitats Catalanes d’Acció Social) que consisteix en un fons econòmic i social per a projectes innovadors, emancipadors i transformadors que treballen per revertir les desigualtats, la pobresa i l’exclusió social.

David Fernández, de Lliures ha explicat que s’ha escollit el projecte perquè “aborda un problema estructural de país, que és l’abandonament escolar que si hi afegeixes el perfil de gènere i d’origen es multiplica gairebé per tres. Aborda tres dels elements fonamentals d’una de les cares de les desigualtats”.

El projecte de Plàudite Teatre ha estat un dels 7 escollit enguany per Lliures d’entre més de 70 propostes que s’hi van presentar.