El proper dissabte 21 se celebra el Dia Mundial del Teatre. Per això, al llarg de tota la setmana, els alumnes de Plàudite Teatre estan preparant un vídeo commemoratiu. Una acció adaptada a les restriccions de la Covid que recull fragments del manifest que cada any escriu una personalitat de les arts escèniques.

La pandèmia no ha pogut aturar la commemoració del Dia Mundial del Teatre, uma jornada que des de fa seixanta anys serveix per reivindicar arreu del món la importància de les arts escèniques.

Enguany, sense poder celebrar la tradicional festa del Dia Mundial amb representacions al carrer, el grup Plàudite Teatre ha preparat un vídeo commemoratiu. Una acció que vol destacar que més enllà del seu valor artístic, el teatre és instrument al servei de la ciutadania, més necessari que mai en un moment com l’actual.

Per Eugènia Delgado, la directora escènica de Plàudite, “el teatre és un llenguatge de pau i una manera de comunicar-se que en temps com els de la pandèmia ens salva. És un art reivindicatiu i sanador perquè ens posa de cara als sentiments i les emocions”.

Precisament, les dificultats que travessa el món del teatre arran de la pandèmia, però sobretot la seva capacitat de reinventar-se, centren el manifest del Dia Mundial d’enguany, que ha escrit l’actriu britànica Helen Mirren.

A partir de petits exercicis escènics, el centenar d’alumnes de Plàudite Teatre han interpretat el text del manifest, que fa de fil conductor del vídeo. Una de les participants, Ana Vilà, explica que “el manifest expresa que la interpretació està patint, però que amb l’esforç de tots i totes podem seguir endavant”.

Un missatge d’esperança que comparteix Eugènia Delgado. “El teatre és resistència i futur, el manifest diu que el teatre exisitirà mentre hi hagi gent visquent al món”.