Aquest dissabte, a les 16:00h, arriba el clàssic del futbol americà espanyol. Pioners de L’Hospitalet rep a Dracs de Badalona al Complex Esportiu Municipal L’Hospitalet Nord en el millor partit de la jornada de la Serie A.

I és que els dos equips són els que més títols acumulen en l’àmbit estatal. Pioners és el rei de Copes d’Espanya, amb nou campionats, mentre que la Sèrie A és territori dels badalonins, que sumen onze títols per sis dels hospitalencs. Això sí, en els darrers temps la diferència s’ha eixamplat a favor dels Dracs, que s’han aprofitat de la reconstrucció de Pioners dels últims anys.

Ara, amb els hospitalencs cada cop més competitius, l’equip d’Albert Fernández confia a intentar competir: “Tenim un gran planter nacional i a la Copa vam perdre de poc. És veritat que ells tenen molts fixatges estrangers, més pressupost, però estem molt motivats”.

Aquesta temporada ja hi ha hagut dos precedents, a Copa d’Espanya i Copa Catalunya, amb victòries pels badalonins. Pioners confia que ara sigui la bona i Albert Fernández explica quines poden ser les claus: “Hem d’aturar el seu joc terrestre, de carrera, que és la seva principal arma. I la segona cosa és que el nostre atac sigui més productiu, tingui més temps de pilota i de control de rellotge”.

El favorit, malgrat que L’Hospitalet Pioners intentarà guanyar, són els Dracs. Els de Badalona arriben líders, amb tres victòries i cap derrota, mentre que el conjunt d’Albert Fernández és segon amb un balanç de 2-1.