Les empreses de L’Hospitalet i el Baix Llobregat integrades a PIMEC han mostrat la seva preocupació per la pujada de les taxes municipals. A L’Entrevista de l’Informatiu hem parlat amb Joan Soler, president de PIMEC Baix Llobregat i L’Hospitalet.

Ha destacat que “no és només l’augment en l’àmbit municipal sinó en general perquè se suma a totes les dificultats que comporta l’increment dels costos energètics, la inflació i tot s’ha anat assumint. Això sí, no ho hem traslladat als productes i serveis que oferim les empreses. Entenem que els municipis hagin de treure més recursos pels serveis que ofereixen i per això pugen els impostos. Volem una visió més oberta de com es poden distribuir les pujades”.

Joan Soler ha parlat de com “hi ha empreses que s’han recuperat bé mentre que hi ha altres que no ho han fet tant. S’està treballant però hi ha empreses que encara no han arribat al marge que tenien abans de les crisis i algunes tenen serioses dificultats econòmiques”.

Pel que fa al fons extraordinari de la Diputació de Barcelona de 75 milions que rebran els Ajuntaments de la província, Soler creu que “és un fons molt interessant perquè aquesta aportació a les arques municipals permetrà tenir recursos per inversions i serveis.  Creiem que hi ha eines per la congelació dels impostos i els tributs. L’IBI és un exemple clar.  Penso en bonificacions destinades a la sostenibilitat i fora bo que es mantinguin en el temps”.