La llibreria Perutxo, de la rambla Just Oliveras, apunta dos títols que poden ser una bona alternativa per regalar aquest Sant Jordi, una història d’un avi que vol que la seva neta conegui un catàleg imprescindible d’obres d’art abans no esdevingui una situació malaurada. I una proposta per gaudir de valent de les matemàtiques, tant si ens agraden com si no.

Els ulls de Mona, Thomas Schlesser, Empúries

Un fet tràgic tindrà lloc al cap d’un any, 52 setmanes. a partir d’aquesta premissa, un avi es proposa que la seva neta conegui, experimenti de forma directa, el plaer de contemplar 52 obres d’art imprescindibles, una per setmana. A partir d’aquí el lligam s’anirà reforçant en una mena de road movie artística i, sobretot, emocional.

El infinito placer de las matemàticas, Alessandro Maccarone i Luis Paadín, Blackie Books

El llibre que potser hagués canviar la nostra percepció d’aquesta disciplina científica i en alguns casos ens hagués estalviat alguns disgustos en forma de suspens, una proposta lúdica i divulgativa per gaudir encara més de les matemàtiques, si és que ja t’agraden, o per fer una descoberta si encara dius allò de “Jo és que soc de lletres…”.

I preneu nota també d’un dels grans èxits de la temporada editorial, Les calces al sol, de Regina Rodríguez Sirvent, a Empúries, en català, i ara també en castellà, Las bragas al sol, publicada per Penguin. Una jove catalana marxarà a Estats Units fer fer de cangur i l’aventura no consistirà només a descobrir com és l’estil de vida d’allà sinó a retrobar-se amb ella mateixa. I, a més, L’Hospitalet o algú de la ciutat hi jugarà un paper determinant.

La llibreria Perutxo no faltarà a la cita de Sant Jordi i enguany també muntarà parada a la rambla Just Oliveras.