El mes de juliol torna el festival d’arts de carrer Per Amor a l’Hart, dins del Summer Experience, amb un munt d’activitats culturals d’estiu amb circ, dansa urbana i contemporània, i música en viu.

El Festival Per Amor a L’Hart és un espai de trobada, exhibició i intercanvi per a creadores, professionals i públic, tant de la ciutat com especialitzat, de tolerància i inclusió.

Els motors del Festival Per Amor a L’Hart són retornar la cultura a les persones, a la gent, al carrer, al públic … als seus orígens i ser un espai de referència per a creadores i artistes de carrer. 

El festival, organitzat per Bipol.art, torna a obrir-se a la ciutat, amb totes les actuacions propostes artístiques de carrer i gratuïtes i diversificant els seus espais d’actuació al barri del Centre. L’espai central continuarà sent el parc de la Remunta, però també torna a la plaça de l’Ajuntament amb la inauguració del festival, i a la plaça Lluís Companys i Jover, a més dels Jardins de Can Sumarro.

Per Amor a L’Hart dóna suport a la cultura de proximitat (amb companyies i propostes de ciutat) i professional, i l’apropa als espectadors, fidels i novells, a les especialitzades i professionals, i posa en rellevància les arts escèniques de carrer, creant economia de la cultura.

La programació de Per Amor a L’Hart

S’inaugura el festival, dijous 4 de juliol a la plaça de l’Ajuntament, amb la Cia Du’k’to i el seu espectacle de nova creació “A rienda suelta”, companyia de circ catalana consolidada en el panorama actual.

La companyia francesa de gran trajectòria Cirque Pardi ens presenta “Rouge Nord”, una seqüència cinematogràfica en viu de gran potència i impacte visual. Aquest espectacle inaugurarà la programació que tindrà lloc al Parc de la Remunta.

Dijous 4 acabarà amb l’actuació de Bossaloo, banda de estàndards de la bossa nova brasilera. Música de qualitat tocada amb molt de gust per aquest trio de músics catalans.

Divendres 5 de juliol, arriba la proposta A rienda suelta de Kanaya Circ, que treballa el circ social al barri de la Florida. Una proposta de ciutat on el circ és l’eina per la transformació social.

Otradanza ens presenta “La banda”, un espectacle multidisciplinar: dansa, circ, beat box… amb cinc personatges, tres dones i dos homes, on el cos es parla i la ment reacciona. Amb una dramatúrgia clarament coral exalçant el valor de la banda, de la unió, com suma d’individualitats. Una peça construïda des de l’humor i la fisicalitat. Un espectacle per a tots els públics al centre de la ciutat, a la plaça de Lluís Companys i Jover.

Al Parc de la Remunta esrepresentarà amb “Òrbita” de la Cia Zen del Sur, d’Andalusia, un espectacle on es fusionen la música en viu, el flamenc i diferents disciplines circenses. “Órbita” és la trajectòria que descriu un objecte físic, sota la influència d’una força central.

Diferents llenguatges contemporanis de moviment, elements circenses i la música en viu sota l’atracció gravitatòria de les seves arrels: Cadis, el mar i l’art.

Pura poesia en moviment. Peça carregada de força i sensibilitat, un mestissatge artístic que ofereix als espectadors i espectadores una visió integradora de l’art.

El festival seguirà amb “Cyberexorcisme” de la Cia Núria Guiu. La relació entre cos-imatge-poder-digitalitat ha estat un dels eixos més presents en aquests últims treballs. Aquest cop es tracta d’una peça de grup en col·laboració amb 5 intèrprets / Tik Tokers, la qual pren com a base de recerca l’app del Tik Tok i té com a objectiu desplaçar i/o exorcitzar els mecanismes i les eines coreogràfiques des d’internet a l’escenari. Una peça suggerent i contemporània. Núria Guiu és coreògrafa catalana guardonada amb diversos premis de cultura.

La nit del 5 de juliol acabarà amb la música de Sonido Manglar, projecte musical creat i gestat a la ciutat de Barcelona, conformat per músics colombians apassionats pels sons caribenys.

Dissabte 6 de juliol comença amb el Ska Circus + Circ de jocs, un taller de circ per a tota la família amb positives vibes! El taller de circ de Bipol.art apropa les arts circenses a tota la família als Jardins de Can Sumarro.

Al Parc de la Remunta seguirà el Per Amor a l’Hart amb les companyies:

Lotta & Stina “Just and ordinary day”, espectacle de circ de dues dones finlandeses establertes a Catalunya, amb una amplíssima trajectòria professional. Increïbles acrobàcies de parella, sense estabilitat sota dels seus peus. Sobre el rola bola, l’equilibri es converteix en desequilibri en un instant.

Torna al Festival Elelei Dance Theatre Company, companyia de dansa que ens presenta la seva nova creació “Too much”. Tres personatges que s’estimen i que es relacionen a partir de l’excés. Un espectacle per a tots els públics que, a més de dansa i teatre, inclou acrobàcies i molt de risc. Nascuda la companyia al 2019 de la col.laboració de Sabrina Gargano i Rafa Jagat, i amb la participació en aquesta peça de Joel Pradas.

La gala de circ és la producció efímera del Per Amor a L’Hart, una seqüència de números de circ conduïts per una presentadora i musicats per la Rolling Vibes Collective, banda de la Gala. Un espectacle amb música en viu.

Hip Horns Brass Collective tancarà les jornades musicals. Formada per tres generacions de músics de jazz i música popular. Aquesta banda de vents, compta amb músics amb més de 20 anys d’experiència que són referents a nivell europeu i són dels millors solistes del nostre país.