El Ple del Congrés dels Diputats ha donat suport per majoria absoluta al candidat socialista Pedro Sánchez com a president del Govern de la XV Legislatura. Sánchez ha obtingut 179 vots a favor corresponents a set grups polítics i, en contra, 171 vots del PP, Vox i UPN.

Tal i com dicta el reglament del Congrés, ha estat la presidenta de la Cambra, Francina Armengol, qui ha comunicat al rei Felip VI el resultat de la votació i serà demà a les 10h quan aquest prometrà el càrrec en un acte protocol·lari davant el monarca.

La segona jornada de la sessió d’investidura ha començat amb el torn de paraula dels grups que no van intervenir ahir. Finalitzades les intervencions, s’ha iniciat la votació dels diputats.

Han votat a favor de la investidura de Pedro Sánchez els membres del Grup Socialista, Grup Plurinacional SUMAR, Grup Republicà, Grup Junts per Catalunya, Grup Euskal Herria Bildu, Grup Basc (EAJ-PNB) i els diputats del Bloc Nacionalista Gallec (BNG) i de Coalició Canària, integrats al Grup Mixt. Entre tots sumen 179 vots; superant la majoria absoluta (176 diputats) necessària per a la investidura.

S’han posicionat en contra el Grup Popular, el Grup VOX i el diputat d’Unión del Pueblo Navarro (UPN), que sumen un total de 171 vots.

L’alcaldessa Núria Marín, que en qualitat de senadora ha estat present a l’hemicicle durant el debat d’investidura, ha valorat a través de les seves xarxes socials que s’obre una etapa “d’un nou govern liderat per Pedro Sánchez, que seguirà defensant la convivència i el progrés a través del diàleg per enfortir la nostra democràcia. Quatre anys més d’avenços socials i de drets amb les persones al centre”.