El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha participat en l’acte central del PSC per les europees que s’ha celebrat al Poliesportiu del Gornal, des d’on ha reivindicat que el partit socialista és l’opció per aturar una extrema dreta que, diu, ha difós informacions falses sobre la seva esposa, Begoña Gómez.

Sánchez ha alertat que “la dreta pot acabar devorada per la ultradreta” i ha fet una metàfora amb les matrioshkes, les nines russes que contenen altres nines al seu interior.

“Dins la nina de Feijóo hi apareix el VOX d’Abascal, i dins de la nina d’Abascal apareix l’inframon d’Alvise. Els tres són la matrioshka de la internacional ultradretana, que pretén imposar amb mentides i no amb vots la seva agenda reaccionària. Als tres els frenarem”, ha dit.

Foto: Gabriel Cazado

En la mateixa línia, el líder del PSC, Salvador Illa, ha afirmat que “la dreta intenta convertir una vegada més aquestes eleccions en un plebiscit. A les eleccions catalanes ja van voler fer caure el govern de Pedro Sánchez i van obtenir un no rotund com a resposta. També veiem els que entenen la política com un joc de poder, que dilluns parlen de Puigdemont com un dimoni i el dimarts li ofereixen una moció de censura”.

L’acte també ha comptat amb Josep Borrell, alt representant de la Unió Europea per a Afers exteriors i Política de Seguretat, que ha centrat el seu discurs en la guerra a Gaza i a Ucraïna.

Així, Borrell ha assegurat que “Putin ja havia avisat, i quan va arribar la guerra ens vam adonar que la nostra capacitat de defensa és massa petita, perquè hem fet Europa amb una sola paraula clau: el mercat. Si els europeus volem sobreviure en aquest món difícil també ens hem de preparar amb els mecanismes que ens poden donar veu en el concert internacional, que també passa per una capacitat de defensa que no tenim i que hem de construir”.

En la seva intervenció, Núria Marín s’ha acomiadat de la seva etapa com a alcaldessa i ha passat el relleu a David Quirós.