Paula Crespí ja és a L’Hospitalet amb el seu últim gran èxit: la medalla de bronze del Mundial de waterpolo de Doha. Aconseguida la passada setmana, es tracta del quart podi de campionat del món de l’hospitalenca, que ja tenia tres plates anteriors: Budapest 2017, Gwangju 2019 i Fukuoka 2023.

Tot i ser d’un color ‘menor’, el cert és que aquest bronze serà difícil d’oblidar. Final de partit d’infart davant Grècia i gol a l’últim segon per aconseguir la tercera plaça: “Havíem tingut altres partits amb Grècia i havíem guanyat amb molta solvència però sabíem que aquest partit no seria igual”, explica.

Sobre l’última jugada, Crespí fa broma i diu que van ser “els deu segons més llargs de les nostres vides”. “No esperàvem que la portera es fiqués en dos metres i en aquell moment ningú aconseguia xutar fins que l’Elena Ruiz ho va aconseguir, va fer gol i molt contentes”, explica.

Amb la medalla de bronze ja al coll, ningú dubta que el següent objectiu amb la selecció són els Jocs Olímpics de París 2024. Crespí no va estar present a la plata de Tokyo i afronta amb ganes aquest final de temporada: “Volem anar als Jocs amb totes les opcions i el grup es planteja arribar de la millor manera, amb les millors condicions i amb la millor versió de totes nosaltres”.

A la fase de grups dels Jocs Olímpics s’enfrontaran novament a Grècia i al botxí d’aquest Mundial a les semifinals, els Estats Units. Crespí assegura que l’equip està preparat per guanyar a les americanes: “Vam competir de tu a tu però elles van estar més encertades”, explica.

Més enllà de la selecció, aquest dijous Paula Crespí tornarà als entrenaments amb el seu equip, el CN Sant Andreu. El conjunt de Barcelona és, ara mateix, líder de la Divisió d’Honor de waterpolo. A més dels èxits amb el combinat espanyol, Crespí podria afegir aquesta temporada títols a nivell de club.