La Marea Pensionista de L’Hospitalet ha fet dimecres un passeig reivindicatiu al barri de Santa Eulàlia, des del CAP Alhambra fins al CAP Amadeu Torner, per demanar la recuperació de la sanitat pública, universal i de qualitat.

Denunciar la degradació gradual que s’està produint en l’atenció pública, el temps d’espera per la visita als metges, les llistes d’espera quirúrgiques i de visites a l’especialista, són algunes de les demandes que la Marea de Pensionistes de L’H ha volgut posar de relleu amb aquest acte de protesta.

Miguel Mansergas, de Marea de Pensionistes de L’Hospitalet, ha assenyalat que “les llistes d’espera repercuteixen directament en la salut dels ciutadans. El metge de família o el pediatra no triga 48 o 72 hores en atendre’t, que seria allò normal. Habitualment passa una setmana o quinze dies fins que pots contactar amb el teu metge”.

Mansergas ha denunciat que “les sales dels CAPS es troben en molts casos buides per això no entenem que no hi hagi hores per atendre presencialment als pacients. Volem que es recuperi l’atenció presencial i que no se centrin totes les consultes per via online”.

La Marea de Pensionista de L’Hospitalet té previst fer més mobilitzacions per denunciar les llistes d’espera per a la visita al metge als CAP. El proper acte serà  7 d’abril, dia mundial pel dret a la salut,  on les marees de pensionistes  de Catalunya, es manifestaran a la plaça Urquinaona de Barcelona, per reclamar una sanitat pública, universal i de qualitat.