El Centre Municipal Ana Díaz Rico ha acollit durant dues setmanes consecutives un taller obert per parlar de micromasclismes. L’ha organitzat per la Cooperativa Brotes i és una de les activitats del grup Entreveïnes amb motiu del dia 8 de març.

Dones del barri de la Florida han parlat de micromasclismes en un taller de dues sessions que ha impartit l’Associació Hèlia. Durant la segona sessió de l’activitat, l’objectiu ha estat sensibilitzar la població pel que fa a actituds, estereotips i prejudicis que es fan invisibles i tenen una connotació masclista.

Cristina Propios, membre de la Cooperativa Brotes, qui ha organitzat l’activitat, ha explicat que la idea de fer el taller va sorgir a partir de voler crear un espai per a les dones i compartir el que els passa en el seu dia a dia, a més de posar-li nom als micromasclismes. “De vegades per poder canviar i transformar les coses has de poder posar-li nom. I hi ha moltes accions que avui anomenem micromasclismes que de vegades no saps ni que són. Si les identifiques és molt més fàcil transformar-les”.

En aquest taller, dones de totes les edats han pogut compartir les seves experiències i tractar els micromasclismes d’una manera intergeneracional. I és que els joves i les xarxes socials han fet del feminisme un tema d’actualitat, però la sensibilització passa per no acceptar comentaris i comportaments sexistes. Un fet que, les més grans, porten lluitant des de fa anys.

En aquest sentit, Liliana Aragón, coordinadora de voluntariat a Associació Hèlia i la responsable d’aquest taller, assegura que “qüestionar i deixar de normalitzar és el més important. Quan tu qüestiones alguna cosa, l’estàs posant en dubte. Això no és normal, s’ha de canviar, i així és com comencen les transformacions socials”.

L’activitat, que s’ha celebrat en el marc del Dia Internacional de les Dones, ha finalitzat amb aquesta segona sessió.