En els darrers anys, diferents centres de la ciutat han posat en marxa projectes per millorar la convivència i evitar els conflictes. Un d’aquests centres és l‘Institut Jaume Botey.

Fa tres anys que es va reactivar el programa de mediació en què alumnes de 4t d’ESO fan tasques per millorar la convivència dins el centre escolar i resoldre els possibles conflictes que puguin sorgir.

Novetats d’aquest curs

Enguany han introduït novetats: els mediadors surten al pati amb una acreditació penjada perquè el qualsevol moment els companys els indentifiquin. El lema de l’equip de mediació de l’Institut Jaume Botey és “Si teniu un conflicte busca’ns al pati, l’equip de mediació us ajudarem”.

Una segona novetat és la creació dels padrins. Cada mediador de 4t apadrina 4 o 5 alumnes de primer. Es tracta d’aconseguir que els alumnes novells tinguin un referent més gran a qui explicar els problemes o els conflictes.

En el marc del Dia Internacional de la mediació els alumnes mediadors de 4t ESO han preparat un concurs pels seus companys de 1r ESO apadrinats: un “Pasabalabra” amb paraules relacionades amb la medició. L’objectiu del concurs ha estat que els alumnes de primer agafin confiança amb els seus mediadors, i que també puguin aprendre paraules noves relacionades amb la mediació.

Aquests mediadors s’ocupen de petits problemes, en cas de conflictes amb violència, assetjament escolar o altres similars, una comissió de convivència del centre s’ocupa de resoldre aquests temes.

Els mediadors del Jaume Botey han estat el tema central del darrer Aula L’H.

Aula L’H del 24 de gener de 2024