Francisco Gil Encinas Rey va néixer el 1938 a Montilla (Còrdoba), però havia viscut gran part de la seva vida a L’Hospitalet. Aquí, a finals de la dècada del 1970 i principis de la del 1980 va contribuir a fundar i desenvolupar el CF Venècia i la UD Can Serra, club aquest últim que més endavant, després de la fusió amb el CD Sanfeliu, es va convertir a l’actual FC Can Buxeres.

La trajectòria de Paco Gil com a directiu en el futbol amateur i la seva contribució al futbol de base, especialment a Can Serra, va ser reconeguda en la Nit de l’Esport de 2011, quan va rebre una menció especial. També el seu club li va retre diferents homenatges en les darreres dècades, com la disputa d’un trofeu que portava el seu nom. El propi Paco Gil va ser també homenatjat en ocasió de la disputa d’aquests tornejos, com es pot veure en la fotografia que il·lustra aquesta informació i que ha publicat avui el Can Buxeres en les seves xarxes socials.

La cerimònia fúnebre en memòria de Paco Gil tindrà lloc aquest divendres a les 11.45h al tanatori de L’Hospitalet-Gran Vía. El Can Buxeres ha anunciat un minut de silenci en tots els seus partits aquest cap de setmana en senyal de dol.