Després de quatre anys que no s’ha pogut celebrar el Concurs biennal Nacional de Cante de Flamenco, a causa de la pandèmia, l’entitat Tertúlia Flamenca ha tornat amb la tercera edició. Pablo Padilla ha guanyat el concurs d’aquest any que s’ha realitzat al Teatre Joventut.

El cantaor Pablo Padilla ha guanyat la tercera edició del Concurs Nacional de Cante de Flamenco. L’entitat Tertúlia Flamenca ha pogut recuperar després de quatre anys aquest concurs biennal que posa a prova les millors veus del país.

L’anterior i segona edició es va realitzar el 2018 i aquesta tercera no s’ha pogut celebrar fins ara a causa de la pandèmia. És per això que l’entitat encarregada ha tornat amb un potent concurs que vol mantenir l’art del flamenco viu a L’Hospitalet. José Espada, director de Tertúlia Flamenca, explica que un dels objectius d’aquest esdeveniment és mantenir encesa la flama del flamenco a la ciutat, “sobretot volem influenciar els joves perquè es facin càrrec que la cultura i les tradicions no morin”.

L’anterior mes d’octubre, 16 concursants es van disputar les semifinals al local social de l’entitat Tertúlia Flamenco, el jurat, però només va seleccionar quatre finalistes:

Pablo Padilla de Jerez de la frontera: Primer premi dotat de 2.000 euros, trofeu i diploma.

David Pérez d’Esplugues: Segon premi dotat de 1.200 euros i diploma.

José Antonio Escribano de Sevilla: Tercer premi dotat de 800 euros i diploma.

Antonio Peña de L’Hospitalet.

El concurs s’ha realitzat al Teatre Joventut on els quatre finalistes han cantat quatre palos flamencos cadascun acompanyats dels guitarristes Paco Garfia i Alberto Fernández. L’artista i bailaora convidada ha estat Raquel Alegría. Tot l’esdeveniment ha estat presentat per Daniel Medrán. 

Tertúlia Flamenca de L’Hospitalet ja es prepara per a la vint-i-dosena edició del certamen internacional de guitarra flamenca. Les diferents fases es realitzaran durant l’any vinent.