Apropar informació i recursos de manera motivacional als alumnes de 2n de batxillerat que es troben en una fase decisiva a l’hora de dissenyar el seu itinerari formatiu. Aquest és l’objectiu de les jornades Connecta Futur, que s’han celebrat durant dos dies al Centre Cultural de Bellvitge.

Aquesta iniciativa ha començat amb una xerrada d’orientació acadèmica, en la qual s’ha explicat la diversitat de rutes acadèmiques que hi ha i s’ha donat informació per ajudar els joves en la planificació dels seus itineraris formatius. També s’ha posat èmfasi en què els alumnes coneguin quines són les seves habilitats i interessos.

Laura García, tinenta d’alcaldia de Drets Socials, ha explicat que “focalitzem molt en com s’han de conèixer ells mateixos, potenciar les seves habilitats i els seus interessos perquè és important que se sentin realitzats amb la professió que puguin desenvolupar en un futur. També li trèiem una mica de pressió a la decisió que prenguin, no s’acaba el món si després no encerten, sempre hi ha altres oportunitats”.

A través de diferents jocs i reptes, els alumnes posen a prova de forma lúdica les seves habilitats per aplicar-les a la presa de decisions del seu futur professional. Entre els reptes que es posen en marxa, es troba l’improshow, on els alumnes han de fer sortir l’artista que porten dins. En equip han de crear una petita obra de teatre amb tres paraules que hagin tret.

El segon repte es endevinar una pel·lícula. Han de descobrir el major nombre de títols de pel·lícules a través d’emojis. El Tik-tok, és el protagonista de la tercera prova. Han d’aprendre dos balls de Tik-Tok en 12 minuts. Finalment, en equip hauran d’endevinar el màxim de reptes mentals, i quan tinguin la resposta donar-li a un polsador.

Maria Berga, tècnica de l’Oficina de Joventut de L’Hospitalet, ha destacat que a través d’aquests reptes han detectat que “hi ha joves que tenen molt clar quin és el rol, les competències i habilitats que tenen i per ells és molt senzill situar-se en un repte. D’altra banda hi ha altres joves que tenen més dificultats per saber quines són les seves potencialitats, en canvi sí que tenen més facilitat en detectar-les en els seus companys”.

Més de 300 alumnes de batxillerat de diferent instituts de secundària de la ciutat han participat en aquestes jornades d’orientació acadèmica i competencial.