La ciutat gairebé es paralitza a l’agost, però encara hi ha opcions culturals i esportives per gaudir de l’estiu si t’has de quedar a casa. Aquí en teniu algunes. 

Al Museu d’Història de L’Hospitalet, es podrà veure fins als 8 d’octubre l’exposició fotogràfica d’Ester Pérez Berenguer Imatges contra l’oblit. Memòria història palestina. Vivències de la Nakba a Catalunya. La mostra conté impactants fotografies del dia a dia de diferents famílies palestines immerses en la seva lluita per la supervivència com a poble. La mostra es pot veure a la seu de Casa Espanya (c. de Joan Pallarès, 38), però atenció a les dates i horaris (tancat fins al 29 de juliol, de l’1 al 5 i del 8 a l’11 d’agost, resta de dies obert de dimarts a divendres de 17 a 20h. i caps de setmana d’11 a 14h).

Pels amants del cinema, l’Espai VO Miquel Claparols oferta diverses sessions de les seves sempre interessants pel·lícules. L’1 d’agost projectarà la francesa Les Cyclades, de Marc Fitoussi; el 8 d’agost serà el torn de la coproducció franco-belga Rebel, d’Adil El Arbi i Bilall Fallah, i el 22 d’agost arribarà Novembre, film francès de Cédric Jimenez. Totes les projeccions, en versió original amb subtítols, al cinemes Filmax Granvia, en sessions a les 17 i a les 19:30h.

Una altra opció per a aquest mes d’agost és anar a les biblioteques de L’H (comproveu els horaris). La de la Florida, a més, encara organitza activitats per als més petits. Oferta dos tallers, un és Fem criatures i artefactes fantàstics (22 d’agost), l’altre és Fem baldufes òptiques (29 d’agost). Cal inscripció prèvia.

Si us agrada el ciclisme, teniu una cita amb la Vuelta a España, que el 27 d’agost passarà per L’Hospitalet, a pocs quilòmetres del final de la seva segona etapa, que acaba a Barcelona. Cap a les 16h (l’horari sempre és orientatiu perquè depèn del ritme dels ciclistes) els ciclistes entraran des de Cornellà per l’avinguda del Carrilet fins a la rambla de la Marina per tombar cap a la Granvia. Minuts abans, la caravana de vehicles que acompanya els corredors s’haurà detingut a Bellvitge una estona. A banda del ciclisme, el clubs de futbol disputaran durant l’agost un munt de partits de pretemporada, on destaca el Torneig ‘Ciutat de L’Hospitalet’, tant masculí i femení, organitzat pel CE L’Hospitalet (del 28 d’agost al 3 de setembre). El seu primer equip masculí també disputarà el Trofeu ‘Ciutat de L’Hospitalet’ (27 d’agost), el Torneig d’Històrics i la Copa Catalunya. Cal estar atents a les xarxes socials dels clubs o a les seves pàgines web.

Si sou amants de la fotografia, també podeu participar, fins al 27 d’agost, en el concurs El meu racó favorit de L’Hospitalet, i optar a guanyar premis en metàl·lic.

També hi ha un premi especial per al guanyador del concurs que planteja aquest mes d’agost l’Arxiu Municipal de L’H, basat en diferents documents antics i en la seva interpretació. Teniu totes les instruccions, entre d’altres llocs, en aquest fil de Twitter.

I encara avui, 28 de juliol, teniu l’oportunitat de gaudir dels darrers concerts del Festival Berdache i del ritme llatí de Doctor Samurai a l’escenari del centre comercial La Farga (21h, planta 2).