L’Hospitalet celebra el mes de la salut mental, coincidint amb la commemoració, el 10 d’octubre, del Dia Mundial de la Saut Mental, decretat per l’Organització Mundial de la Salut (OMS).

Amb el lema “Salut mental, salut mundial. Un dret universal”, una trentena d’activitats serviran per prendre consciència que la població ha de tenir una bona salut mental i emocional.

La primera activitat serà aquest divendres, 6 d’octubre, amb la novena edició del Festival Dulcinea Curts, organitzat pel Club Social El Roure i AFEMHOS. La seva presidenta, Elisa Benítez, en declaracions a l’Informatiu de TV L’Hospitalet, s’ha mostrat molt satisfeta de poder celebrar aquest festival, fet per les persones que pateixen alguna malaltia de salut mental, “és una manera de poder expressar el que senten i fer el que els hi agrada”.

El Club Social El Roure i AFEMHOS també celebraran el 25è aniversari de l’associació amb un homenatge a les persones fundadores durant la Mostra de Serveis i Entitats de Salut Mental de L’Hospitalet, dissabte 21 d’octubre, a la plaça de la Cultura.

Per a la presidenta de l’entitat “la mostra és quecolm més, és una satisfacció” apunta Benítez.

L’agenda d’actes del mes de la salut mental a L’Hospitalet és molt àmplia i diversa amb conferències, tallers, exposicions, mostra de serveis i entitats, club de lectura, entre d’altres. Les activitats s’han organitzat conjuntament amb diferents entitats, agents de salut i institucions de la ciutat en el marc de la Taula de Salut Mental del Consell Municipal de Serveis Socials, així com de diferents àrees de l’Ajuntament, com Cultura o Joventut.