Renovar el paviment i les voreres del tram inicial del carrer Xipreret, aquesta és la finalitat de les obres que s’estan duent a terme en aquesta via emblemàtica de la vila històrica de la ciutat.

Aquestes obres de millora urbana afecten el tram comprès entre la plaça Josep Bordonau, on estan emplaçats altres dos edificis històrics, La Talaia i l’Harmonia, i els números 23 i 29 de la via.
Justament un punt clau és mirar d’evitar els bassals d’aigua que es produeixen a l’inici del carrer.

Josep Bosch Torrebella, veí del carrer Xipreret, ha apuntat que “si els embornals no es netegen i queden tapats quan plou l’aigua es queda allà”.

De la seva banda, la Nati Fiestas Barreño ha comentat que “ens agradaria que quedés tot uniforme perquè t’hi trobes amb moltes traves”. I la seva mare, l’Antonia Barreño Fortó ha recordat que “per aquí passa molta gent gran i canalla de les escoles”.

El veïnat creu que caldria actuar en tot el carrer Xipreret, mirant de preservar el seu caràcter singular.

El Rubén Guerrero Martínez, veí de la zona, ha dit que “està bé que ho arreglin perquè el terra està aixecat en molts punts, però si és possible m’agradaria que mantigués les llambordes petites”. I la seva filla, la Noa Guerrero Sánchez, també demana que el terra quedi com més reglar millor i de forma ben gràfica ha explicat que “ara et trobes com si fossin onades”.

Les obres de millora d’aquest tram del carrer Xipreret tenen un termini d’execució previst de tres setmanes, fins al 12 de novembre, i s’estan duent a terme amb els fons Next Generation, de la UE.