L’Associació de Veïns del Gornal es mostra satisfeta amb les obres d’ampliació de voreres que s’estan fent en aquest tram de l’avinguda Carmen Amaya, però recorda que era un tram que no s’ajustava a les normes d’accessibilitat i que les obres arriben anys més tard del previst.

L’ampliació de la vorera s’està fent entre el Centre Cívic del Gornal i el supermercat, a la banda Bellvitge. L’entitat veïnal del barri recorda que la manca d’accessibilitat havia generat moltes queixes.

El president, Antonio Yáñez Monteagudo, ha dit que “aquell tros de vorera no complia la norma de cap de les maneres i jo diria que havia estat denunciat per mig barri, fins i tot va venir a fer una passejada la Síndica de Greuges de la ciutat”.

I ha afegit que l’actuació a l’avinguda Carmen Amaya “ve d’un projecte que se’ns va presentar l’any 2016, així que, com sempre, arriba tard, però ha arribat”.

També es farà una reordenació de la zona d’aparcament i, a partir d’ara, serà en línia, un aspecte sobre el qual un sector del veïnat es mostra disconforme perquè hi haurà menys places.

D’altra banda, a l’avinguda Carmen Amaya i el seu entorn s’estan substituint llambordins que o bé es movien i representaven un risc de caiguda o bé quedaven aixecats per les arrels dels arbres.

El president de l’Associació de Veïns del Gornal demana que hi hagi més manteniment, perquè “en comptes de deixar-ho durant 3 o 4 anys i calgui fer reparacions, es faci un manteniment preventiu i no calgui patir perquè la gent caigui o tingui accidents”.

I recorda que l’Ajuntament s’havia compromès a reforçar i desplaçar més endins el mur que delimita l’antiga escola Prat del Llobregat, seu actual de l’Escola de Música-Centre de les Arts.

Les obres a l’avinguda Carmen Amaya s’inclouen en una partida de 3,4 milions d’euros per millorar una trentena de carrers, que l’Ajuntament va engegar al gener amb fons Next Generation, de la UE.