Les obres de remodelació del carrer del Doctor Martí i Julià, que serà de plataforma única i de prioritat per als vianants entre el pont de la Torrassa i el mercat de Collblanc, avancen al ritme previst. El tram de 250 metres entre la Ronda de la Torrassa i la Rambla Catalana ja està pràcticament enllestit.

L’objectiu és que el quilòmetre d’aquesta via esdevingui un passeig de prioritat invertida que connecti els barris de Santa Eulàlia, la Torrassa i Collblanc.

Una de les actuacions principals és l’eixamplament de voreres, que seran de 2,2 i 4,2 metres d’amplada. Per donar prioritat a la mobilitat del vianants, hi haurà una única línia d’aparcament, a la banda Barcelona, i, a més es limitarà a 20 km/hora la velocitat de circulació de vehicles, aspectes molt ben valorats, en general, pel veïnat de la zona.

La remodelació del carrer Martí i Julià preveu nou mobiliari urbà i renovar l’enllumenat públic. Els arbres actuals es mantindran, atès que son un tret característic, i es reforcen mentre es fan les obres.

Garantir el civisme, el manteniment i la neteja de la futura via és una prioritat per al veïnat. I un sector minoritari el veïnat que hem consultat també ha lamentat que es perdin places d’aparcament.

El projecte té un pressupost de prop d’un milió d’euros, cofinançat amb els fons europeus Next Generation, haurà d’estar enllestit al novembre. El següent tram seran els 300 metres entre la Rambla Catalana i el carrer Mas. L’objectiu és que la nova configuració s’estengui fins al mercat de Collblanc.

A mesura que avancin les obres, l’Ajuntament anirà informant el veïnat i el comerç.