Primer dia dels talls a la L5 per les obres de millora que TMB ha iniciat en aquesta línia i que es perllongaran fins a l’1 de setembre. Els viatgers tenen a disposició autobusos llançadora per recórrer les parades anul·lades però han d’invertir més temps en els seus trajectes habituals. Per això, TMB recomana planificar els viatges amb antel.lació i buscar combinacions alternatives a través de la xarxa de metro, preferentment.

Les obres que han deixat sense servei el tram entre les parades de Collblanc i Cornellà Centre serviran per renovar 5km de via i també ajudaran a resoldre els problemes de vibracions en aquesta zona. La inversió que es realitzarà és de 16 milions d’euros.

Transport alternatiu per carretera

Mentre duri el tall, a la Travessera de Les Corts passa un autobús llançadora cada 3 minuts que connecta les set parades afectades entre Collblanc i Cornellà Centre, en ambdós sentits.

Al mateix temps, a l’andana del metro de Collblanc hi ha multitud de senyalitzacions i personal de TMB informa sobre les alternatives de transport als usuaris més despitats.

Molèsties per als usuaris

Tot i els esforços per alterar el mínim possible els desplaçaments dels usuaris de l’L5 hi ha molèsties que són inevitables, com haver de canviar del metro a l’autobús, un fet que acaba allargant el temps del trajecte.

Entre els usuaris, n’hi ha que comprenen el tall de l’L5, ja que el motiu és “la millora del servei i de l’accessibilitat” però d’altres es queixen del fet que les obres “no es facin només a l’agost” i per arribar fins a la feina hauran de trobar “alternatives més pràctiques per evitar l’autobús llançadora”.

La interrupció del servei, que s’allargarà fins a l’1 de setembre, és conseqüència de les obres de renovació que s’estan fent en aquest tram de la via. Segons TMB els treballs milloraran la fiabilitat de la línia, es reduiran les vibracions i es renovarà l’andana de Cornellà Centre per millorar l’accessibilitat.