Els membres Consell de Nois i Noies de primària i usuaris del Casal de Gent Gran de Collblanc-la Torrassa han plantat 24 arbres en el nou jardí Los Diablos per tal d’inagurar el nou espai. Durant l’acte inaugural el grup hospitalenc “Los Diablos” ha estrenat la cançó Som de L’Hospitalet i a més ha interpretat algunes cançons dels anys 60. 

Aquest nou espai és una illa verda de proximitat de 740 metres quadrats entre els carrers de Vallparda, de Torns i de París.

Els integrants de Los Diablos, Agustín Ramírez, Enrique Marín i Amado Jaen, i l’alcaldessa, Núria Marín, han batejat els jardins que porten el nom del grup musical nascut a Collblanc-laTorrassa la dècada dels 60 del segle passat. Tots junts han descobert una placa amb el nom del nou espai.

L’acte ha comptat també amb la participació dels integrants del Consell de Nois i Noies de primària, uns 80, que, en col•laboració amb persones sòcies del Casal de la Gent Gran de Collblanc-la Torrassa, han plantat 24 arbres al nou espai, a la confluència dels carrers de Vallparda, de Torns i de París, al barri de Collblanc.

La regidora del Districte de Collblanc la Torrassa, Olga Ramos, ha dit que “hem de recuperar espais que ens han de servir de refugi climàtic per poder gaudir de l’arbrat en un espai tranquil per a tothom”. Per la seva banda, Agustín Ramírez, líder de Los Diablos, ha explicat que “aquesta cançó l’hem fet amb el cor i volem que perduri per sempre i que la gent que avui està aquí plantant arbres se’n recordin de Los Diablos quan ja no estiguem en aquest món. Una cançó especial feta per al nostre jardí”.

La participació dels membres del Consell de Nois i Noies en l’acte s’inscriu en el projecte que desenvolupen durant el curs per estudiar i fer propostes amb relació a les illes verdes de la ciutat i donar-les a conèixer al veïnat, especialment a la gent gran.

La Comissió del Nomenclàtor, a iniciativa de la Comissió de Festes La Gresca Collblanc-la Torrassa, va proposar que aquest espai rebés el nom del grup hospitalenc i el Ple municipal ho va aprovar el desembre passat.

Els nous jardins de Los Diablos

Els arbres que s’han plantat avui són espècies de fulla caduca i perennes que aportaran molta ombra. L’espai tindrà un acabat de terra vegetal de creixement espontani. S’inscriu en el procés de recuperació de petits espais verds de proximitat de L’Hospitalet per a ús ciutadà.

El projecte, cofinançat amb els fons europeus Next Generation, ha estat acordat amb el veïnat i formarà part de la xarxa d’illes bosc de la ciutat.

El projecte, que ha estat acordat amb el veïnat i les entitats del barri, inclourà també la instal•lació d’una font, bancs i elements gimnàstics, i comptarà amb una tanca perimetral per evitar molèsties al veïnat en horari nocturn, com s’ha fet en altres espais de la ciutat.