A les 14 hores han votat prop d’un 25% dels electors de L’Hospitalet. Una xifra que representa una baixada del 8% respecte a les darreres europees del 2019, quan van coincidir amb les eleccions municipals.

En canvi, si es compara amb eleccions més llunyanes, com les del 2014, la xifra de participació a les 14 hores és gairebé la mateixa, molt propera al 25%.

A Catalunya, han votat a la mateixa hora el 24,67%, segons el primer avenç del govern espanyol. Una dada inferior a la del conjunt de l’Estat (27,92%).

Els col·legis s’han obert amb normalitat

Minuts abans de les nou del matí ja estava tot a punt als 53 col·legis electorals de la ciutat i les 283 meses s’han pogut constituit puntualment. Com que els membres de les meses electorals són sempre convocats amb antel.lació, la pluja de primera hora del matí no els ha afectat a l’hora de fer els desplaçaments.

Durant la jornada d’avui, 176.032 hospitalencs podran exercir el seu dret a vot per escollir els representants al Parlament Europeu. En conjunt, gairebé 400 milions ciutadans dels 27 països que formen la Unió Europea estan cridats a votar entre el 6 i el 9 de juny, segons la convocatòria de cada estat.

Els resultats es publicaran a partir de les 23h

Els col·legis electorals catalans iniciaran el recompte quan tanquin, a partir de les 20 hores, però els resultats de les eleccions europees a Catalunya es començaran a fer públics a partir de les 23 hores quan hagin tancat els col·legis de la resta de països.

A l’estat espanyol es faran dos avançaments de la participació, un a les 14:00 i l’altre a les 18:00.

Per conèixer les dades a L’Hospitalet, es pot consultar la següent pàgina web de l’Ajuntament: https://www.l-h.cat/eleccions

Transport per a persones amb mobilitat reduïda

Com ja és habitual, les persones amb problemes de mobilitat per traslladar-se als col·legis electorals poden sol·licitar el servei de transport gratuït trucant al telèfon 93 402 96 83 de 9 hores a 17 hores.