Tot a punt al recinte de Fira Gran Via per acollir el Saló del Caravaning, en la seva 36a edició, a partir d’aquest diumenge, 7 d’octubre, i fins el 15 d’octubre, amb 150 empreses participants, sent l’edició que disposarà de més espai, vehicles i expositors que mai. A més el certamen posarà a la venda prop de 1.000 autocaravanes, campers i caravanes.

Les novetats d’enguany estan centrades en la incorporació de dues noves àrees: un espai d’assessorament adreçat als aficionats novells i una mostra de tinny houses i cases singulars, que se sumen a la ja clàssica Overland de vehicles tot camí.

Organitzat per Fira de Barcelona, amb la col·laboració d’Aseicar (l’Associació Espanyola de la Indústria i el Comerç del Caravàning) i de Gremcar (el Gremi d’Empresaris de Caravàning de Catalunya), afronta la seva edició més gran, ocupant més de 35.000 m² dels pavellons 3, 4 i 5 del recinte de Gran Via.

L’espai més gran del saló serà el de les autocaravanes i caravanes (pavellons 3 i 4) on les principals marques del sector donaran a conèixer les novetats més destacades de la temporada 2023-2024. Entre elles, hi haurà Adria, Benimar, Caravelair, Carthago, Challenger, Comanche, Dethleffs, Dreamer, Elnagh, Fendt, Frankia, Giottiline, Hymer, Ilusion, Itineo, Iveco, Knaus, McLouis, Mobilvetta, Pilote, Ranger, Rapido, Rimor, Roller Team, Sterckeman, Sun Living, Weinsberg, Yakart.

De la seva banda, la zona dedicada a les furgonetes campers (pavelló 5) també serà una de les més extenses de les últimes edicions, en línia amb el fort creixement que està experimentant aquest sector els últims anys.

Un any més el Saló del Caravaning comptarà amb diversos espais on s’oferiran propostes per a tots els públics: Travelvaning, amb un complet programa de xerrades sobre rutes i viatges; Caravaning Kids, l’àrea de joc infantil; i Gastrovaning, l’espai de degustació gastronòmica.

Entrevista a Susana Colom, presidenta de Caravaning i Gremcar