A l’Espai de Moviment tot ha estat pensat. Els objectes que hi ha disposats a terra són de materials naturals i adequats a l’etapa d’aprenentatge en què es troben els nadons. Quan els petits entren en aquesta sala es poden moure lliurement i descobrir-ho tot.

Mètode montessori i criança respectuosa

L’educadora Sheila Reyna és la creadora d’aquest espai que vol oferir un acompanyament pedagògic i respectuós a les famílies que acaben de tenir fills. “Jo no interfereixo en l’activitat, només els vaig proposant objectes que els facin despertar la curiositat. I si se’l posen a la boca, els hem de deixar, ja que és la seva manera d’experimentar i descobrir”.

La Sheila Reyna prepara l’espai abans de cada sessió

Tant les educadores com els acompanyants adults, observen les reaccions dels nadons als diferents estímuls, interferint el mínim possible. L’Ángel Rodríguez, que acompanya al seu net de 9 mesos, ha explicat que “els avis també aprenem molt. Abans aquests espais no existien i només anaven a l’escola bressol qui s’ho podia permetre”.

Banys per a relaxar-se i enfortir el vincle

Una altra experiència d’aprenentatge que ofereix l’Espai Mimitú són els banys per a nadons. En una altra sala, totalment condicionada, els pares gaudeixen d’una estona de joc en què el seu fill també es mou lliurement a la vegada que es relaxa.

Segons la Sheila Reyna, “aquesta activitat enforteix el vincle de confiança i respecte entre el nadó i els seus pares. És un moment únic en què res els interfereix. A més, si el nadó es relaxa, els pares també”.

La Sheila Reyna va obrir aquest espai al setembre en una zona de nova construcció amb l’objectiu d’esdevenir un punt de trobada i de referència per a les famílies amb nadons que s’hi acaben d’instal·lar i que busquen acompanyament en la criança respectuosa.