Aquest divendres ha obert portes, a la plaça d’Europa, el Village MWC 2024, com a prèvia de la inauguració del Mobile World Congress que es farà el proper dilluns a Fira Gran Via.

Enguany, el fil conductor del Village és la papallona, la qual representa la transformació digital de L’Hospitalet. La metamorfosi de la papallona és un procés que implica un canvi radical en la forma, l’estructura i la funció. De la mateixa manera, la transformació digital de L’Hospitalet 6.0 és un projecte que busca adaptar la ciutat a les noves realitats i oportunitats de la societat digital. En aquest sentit, els diferents estadis de la mutació de la papallona han inspirat els espais formatius i lúdics del recinte a la plaça d’Europa, amb el lema #MetamorphosisLH.

Durant el cap de setmana, l’espai The Tiny Butterflies Corner esdevindrà un espai familiar per gaudir d’una experiència interactiva amb smart toys. Aquesta activitat està pensada per fer passar una estona divertida a tota la família tot experimentant amb uns dispositius intel·ligents que fusionen els jocs tradicionals amb la tecnologia. Aquesta és una activitat en col·laboració amb la Mobile World Capital.

El Village mantindrà la seva oferta gastronòmica, cultural i d’oci. Així, s’hi podran tastar les novetats de l’oferta gastronòmica d’enguany de la mà de restaurants i bars de la ciutat, i també s’hi podrà gaudir d’una programació variada d’actuacions musicals: clàssics del rock, flamenc i música electrònica, entre altres propostes. Tota la informació d’oci i gastronomia es pot consultar al web lhexperience.l-h.cat.

A l’espai Chrysalis Lab es faran activitats pensades per a persones grans i joves, dues generacions amb diferents experiències, però amb interessos comuns: adaptar-se al món de les noves tecnologies.

Quant al públic sènior, dimarts, a les 10.30 i a les 12.30 hores, es durà a terme el “Debat eSènior: Vivim en un entorn tecnològic i digital, però com ens sentim?”, per crear un entorn segur en l’ús de les noves tecnologies. I, pel que fa als més joves, durant la setmana s’ha programat tota una sèrie de conferències que tractaran temàtiques tals com els videojocs i l’energia; intel·ligència artificial i drets d’autor; sexualitat i tecnologia, i pantalles a l’aula.

Aquest matí, al Village, amb la presència de l’alcadessa Núria Marín i el CEO de GSMA, John Hoffman s’han donat a conèixer els diferents projectes creats a L’Hospitalet sobre les noves tecnologies, com el projecte MercaTIC

L’alcaldessa, Núria Marín, ha dit que “L’Hospitalet aspira a ser la capital de l’humanisme digital. Una ciutat on la tecnologia sempre està al servei de les persones i de la igualtat d’oportunitats. Per això anem un pas més endavant i obrim tres punts TIC més, anomenats Merca TIC, als mercats municipals del Centre, Santa Eulàlia i Bellvitge, amb l’objectiu de donar servei als clients i atraure nous públics per dinamitzar aquests centres de comerç”.

El CEO de GSMA, John Hoffman, ha recordat que encara queda molta feina per fer per resoldre la bretxa digital i perquè persones de totes les edats i capacitats es beneficiïn d’aquest desenvolupament tecnològic. En aquesta línia, ha dit que “L’Hospitalet és un exemple excel·lent de la transformació digital i tecnològica, ja que posa mitjans a l’abast de tota la ciutadania perquè se’n pugui beneficiar”.

Intel·ligència Artificial. Com veu John Hoffmann el món d’aquí cinc anys?

Responent una pregunta d’una periodista de Catalunya Press, John Hoffman ha donat una de les habituals respostes enginyoses i simpàtiques, en aquesta ocasió al voltant de la IA. Li han preguntat sobre com veia el món en cinc anys amb l’ús de la intel·ligència artificial. La resposta de Hoffman ha estat: “Jo no ho sé! i tu ho saps?”.

Horaris del Village MWC 2024

  • Divendres, 23 de febrer, de 18 a 23.30 h
  • Dissabte, 24 de febrer, de 12 a 23.30 h
  • Diumenge, 25 de febrer, d’11.30 a 18 h
  • Dilluns 26, dimarts 27 i dimecres 28 de febrer, d’11.30 a 20.30 h
  • Dijous, 29 de febrer, d’11.30 a 16 h