Ja està obert el període de preinscripció a les sis formacions de les cases d’oficis de L’Hospitalet: tres especialitats d’hostaleria i tres d’instal·lacions i eficiència energètica. Es tracta de formacions gratuïtes de certificat de professionalitat de nivell 2 adreçades a joves menors de 30 anys de la zona nord de la ciutat, demandants d’ocupació i que tinguin el graduat d’ESO.

Les formacions s’engloben en el programa Treball als barris, que dona suport de manera prioritària als barris de la zona nord amb l’objectiu de millorar-ne la preparació professional i la inserció laboral. Es realitzen en horari de matí, tenen una durada de 1.500 hores i s’iniciaran el 29 de desembre i fins al 31 d’octubre del 2024. Les inscripcions es poden fer en aquest enllaç fins que s’esgotin les places. 

Casa d’oficis d’hostaleria

Combina la formació pràctica amb la pràctica professional remunerada amb un contracte laboral al restaurant del centre Municipal de Formació i ocupació de L’Hospitalet (CEMFO). Hi ha vuit places en cada especialitat:

Casa d’oficis d’instal·lacions i eficiència energètica

Combina la formació i la pràctica laboral mitjançant un contracte laboral de sis mesos i també hi ha vuit places oper a cada especialitat:

Són formacions cofinançades pel Servei d’Ocupació de Catalunya, el Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE) del Ministeri de Treball i Economia Social i l’Ajuntament de L’Hospitalet.

Els cursos formen part del projecte FP 365, que impulsa la formació professional (FP), amb l’objectiu de posicionar L’Hospitalet com a referent metropolità en aquesta oferta formativa.La Casa d’oficis d’instal·lacions i eficiència energètica s’emmarca en les accions del Centre per l’Energia i la Sostenibilitat de L’Hospitalet (CES L’H), una iniciativa de l’Ajuntament de L’Hospitalet, per impulsar la transició energètica, promoure l’ús d’energies renovables i empoderar energèticament la ciutadania i les empreses locals.