El projecte AMAM, d’acompanyament perinatal, encara el seu segon any de vida amb l’ampliació del grup d’embarassades també a les tardes i una psicòloga més.
A partir d’octubre s’iniciaran dos grups per a embarassades i dos grups per a mares que es trobin en el procés de postpart amb nadons de fins a sis mesos. Cada grup té una ràtio d’entre 8 i 12 mares i encara hi ha places disponibles.
Durant la sessió de portes obertes, la psicòloga perinatal i coordinadora d’AMAM, Anabel Giráldez, ha donat a conèixer el funcionament dels diversos grups de suport així com els beneficis, tant emocionals com socials, que assoleixen les mares.
“Volem que les mares no se sentin soles i trenquin amb el sentiment de soledat negativa. Que es generin vincles i fins i tot sorgeixen iniciatives emprenedores. Volem visibilitzar, a més, que falten espais on poder maternar i sentir-nos còmodes amb les nostres criatures”, ha expressat l’Anabel.
També hi ha hagut temps perquè dues mares expliquessin els seus nous projectes emprenedors en el qual s’han embarcat arran d’haver format part d’aquest grup. La Vanessa Córdoba, que va ser mare de dos bessons ara fa 9 mesos, s’està formant com a assessora d’alletament.
“Gràcies al grup d’AMAM he perdut les pors i he guanyat amistats. Tot i que durant l’embaràs no en siguis conscient, la maternitat és com una bomba d’emocions que pot esclatar si no tens eines per gestionar-ho”, ha afegit la Vanessa.
Què és AMAM
AMAM és un grup de suport dirigit a dones embarassades i en procés de postpart que duu a terme l‘Associació Educativa Itaca que es va estrenar l’any passat com a prova pilot amb el finançament de The Human Safety Net, la fundació de Generali.
Les trobades es complementen amb sessions específiques de la mà de professionals del territori com pediatres, infermeres o llevadores que fan que l’acompanyament sigui el més integral possible.