El 8 d’abril comencen els cursos de català per adults del Centre de Normalització Lingüística de L’Hospitalet. La inscripció per a aquests nous cursos es podrà fer fins al dijous 4 d’abril.

Dimecres, 3 d’abril, hi havia cua a l’entrada del CNL de L’Hospitalet, que es troba al barri de Sant Josep, per inscriure’s presencialment als cursos.

En total s’ofereixen més de 1.300 places dividides en 60 cursos. L’oferta és de cursos de tots els nivells excepte el C2. Els cursos de nivell inicial, bàsic 1, bàsic 2 i bàsic 3 tenen matricula gratuïta.

Oriol Canals, director del CNL de L’Hospitalet, ha explicat que “el 20% d’aquests cursos són el línia i els altres en modalitat presencial. Són cursos de tots els nivells, des dels inicials fins al C1”.

El 70% de l’oferta formativa del CNL són cursos de bàsic 1

El 70% de l’oferta formativa del CNL són cursos de bàsic 1 dirigits principalment a població nouvinguda que no tenen coneixements de català i que necessiten adquirir un coneixement de llengua mínim per tal de poder integrar-se i també per trobar feina.

La Leydy Martínez, es colombiana i avui dimecres s’ha apropat al Centre de Normalització Lingüística per apuntar-se a un curs de català C1, per “poder comunicar-me millor amb tothom i per i integrar-me socialment”.

El Carlos Andrés també s’ha apuntat al mateix curs, perquè segons ha dit “el necessito per continuar formant-me professionalment i obtenir millors oportunitats laborals”.

També s’iniciaran cursos intensius de nivell bàsic per aturats. Per accedir-hi, cal estar donat d’alta del SOC. Les inscripcions als cursos de català s’han de fer preferentment en línia a través del web del CNL. L’atenció presencial es fa en els casos que no es poden solucionar a través del web.