Fins divendres, 15 de setembre, estan obertes les inscripcions als cursos de català per adults que ofereix el Centre de Normalització Lingüística de L’Hospitalet per aquest trimestre. S’hi ofereixen 1.300 places repartides en una seixantena de grups de tots els nivells, però sobretot dels nivells inicial i bàsic, els més demandats.

Com a novetat, aquest trimestre se suma una nova aula de català a les que ja funcionen repartides arreu de la ciutat. “Es tracta de l’Institut Vilumara on s’hi farà el nivell bàsic”, ha explicat Elena Xirau, directora del centre de Normalització Lingüística de L’Hospitalet

Enguany també s’incrementen de dos a tres els cursos de C2 de català per absorbir l’alta demanda. De fet, en els darrers cinc anys s’ha multiplicat per quatre el nombre de persones que fan les proves per treure’s aquest nivell.

I per aquells que vulguin practicar el català fora de l’aula poden fer-ho amb els grups de conversa i les tertúlies de les biblioteques o el voluntariat per la llengua, programa que enguany celebra els 20 anys.

Les inscripcions als cursos de català s’han de fer preferentment en línia a través del web del Centre de Normalització Lingüística i s’atén presencialment els casos que no es poden solucionar a través del web.