Les persones que tinguin un viatge o un allotjament de vacances contractat i els toqui ser membre d’una mesa electoral a les generals del 23 de juliol, podran presentar-ho com a excusa per renunciar a aquesta obligació. Això sí, caldrà que estiguin contractades abans del 29 de maig, quan es van convocar les eleccions. Els ciutadans de L’H ja poden consultar el cens electoral  per comprovar la seva inscripció i rectificar les seves dades. 

La Junta Electoral Central (JEC) ha acordat que accepti no formar part d’una mesa electoral quan suposi la cancel·lació d’un viatge o estada vacacional, contractats abans de la convocatòria de les eleccions generals 2023, i hi hagi perjudici econòmic o suposi un trastorn greu. En la seva reunió d’avui, la JEC ha aprovat una instrucció en la qual demana a les juntes electorals de zona (JEZ) que acceptin aquests termes com a al·legacions vàlides.

La consulta es pot fer de manera telemàtica a la seu electrònica de l’Ajuntament de L’Hospitalet o a l’app Connecta L’H, i de forma presencial a l’Oficina d’Atenció Ciutadana del carrer de Girona, 10, de dilluns a divendres de 8.30 a 14 hores i de 16 a 19 hores, i el dissabte 10 de juny, de 9 a 13 hores. La consulta és personal i cal identificar-se amb el document nacional d’identitat, el passaport o el permís de conduir.

Per a qualsevol informació sobre el procés electoral, la ciutadania de L’Hospitalet pot trucar al telèfon 93 402 94 30 en horari d’atenció al públic, de dilluns a divendres, de 8.30 a 14 hores, o bé enviar les consultes per correu electrònic a l’adreça padro.habitants@l-h.cat. La Delegació Provincial de l’Oficina del Cens Electoral disposa també d’un servei d’atenció al públic al telèfon 900 343 232.

D’altra banda, l’Ajuntament ha habilitat una pàgina web de les eleccions generals 2023, que s’anirà actualitzant amb tota la informació necessària sobre la convocatòria electoral i la infraestructura per a l’exercici del dret de vot. S’hi pot trobar, entre d’altres, el decret de la convocatòria per part de l’administració competent, i, més endavant, també la consulta dels col•legis electorals o els avanços de participació i resultats provisionals durant el dia de la votació.

Fins el 12 de juny estarà exposat per poder fer rectificació de dades personals