Aquesta setmana s’ha tornat a obrir a la circulació rodada la carretera de Collblanc, en el tram comprés entre el carrer Llobregat i la Riera Blanca. La via ha estat reformada integralment i ara compta amb nou asfaltat amb llambordes.

Després de deu mesos d’obres, ja es pot veure la nova configuració d’aquest eix que enllaça L’Hospitalet amb Barcelona, per la banda sud, i amb Esplugues, pel nord. La via reformada compta amb un carril bici segregat, zona de càrrega i descàrrega i voreres de 5,3 i 6,5 metres d’amplada.

Els veïns n’opinen

“Fa molt de temps que hi era i ara ho han deixat molt bé. Ara quan comenci a funcionar a veure com ho fa” explica Jesús Barrachina, veí de la mateixa Carretera de Collblanc. “L’únic que per a l’aparcament és terrible perquè no hi ha res”, afegeix amb certa queixa. La Maria Teresa Ribases és veïna del barri i destaca sobretot, l’amplada de les voreres. “Està molt bé. Jo pensava que amb la vorera tan ampla no passarien els cotxes, però veig que ha quedat molt bé”, afirma.

“El tram de la Carretera de Collblanc es troba a la fase final de tota l’obra d’execució”, explica la regidora del Districte Collblanc-la Torrassa, Olga Gómez. L’objectiu de la reforma ha estat “donar a aquest eix comercial del barri de Collblanc, i també porta d’entrada a la ciutat, un caràcter vertebrador”, destaca.

Ara s’estan duent a terme els darrers acabats l’obra: s’estan col·locant els senyals, es posaran petits pivots pel carril bici segregat i, també, la companyia Endesa traurà els pals de fusta del subministrament elèctric. Pròximament s’instal·laran jardineres, perquè segons l’Ajuntament, no es poden plantar arbres.

“La voluntat de l’equip de govern hauria estat posar arbres com hem fet a altres intervencions del barri”, assegura la regidora Olga Gómez. Però, “hi ha un problema amb les arrels, que al créixer podrien ser un perill per a les canalitzacions i la xarxa elèctrica que hi ha al subsol”, argumenta. Tot i això, “per incrementar el verd que tenim a la ciutat, hi posarem jardineres”, conclou.

A la carretera de Collblanc continuarà l’accés limitat de vehicles. Poden circular cotxes de veïns, bicicletes i el transport públic i de serveis. Ben aviat tornaran a accedir els autobusos, que durant les obres, s’han desviat per a la Travessera de les Corts. La parada d’autobusos se situarà al carrer del Llobregat, ben a prop de l’estació de metro de Collblanc (L5) on també hi haurà una parada de bicicletes elèctriques de l’AMBici, formant un gran intercanviador de transport públic.

Un cop enllestida la carretera de Collblanc, les obres es traslladaran ben a prop, al carrer del Doctor Martí i Julià, on a l’altura de Ronda de la Torrassa començarà en els pròxims dies una àmplia actuació urbanística per millorar l’accessibilitat d’aquesta via.