Crear un ambient més acollidor en les unitats neonatals dels hospitals i que això doni caliu i tranquil•litat a nadons prematurs, a les seves famílies i al personal sanitari que hi treballa; aquest és l’objectiu del projecte solidari ‘Núvol de lletres’ mitjançant el qual persones voluntàries cusen lletres amb retalls de peces de roba, amb els quals es munten el nom de cada nadó.

A L’Hospitalet, l’Hospital General, que està gestionat pel Consorci Sanitari Integral, ha començat a col•laborar amb aquest projecte i, d’aquesta manera, els nadons poden tenir el seu nom amb lletres ben maques de colors al seu bressol.

Això també redunda en l’ambient general de l’UCI neonatal i en l’estat d’ànim del personal i les famílies. Sara González Martín, infermera de la Unitat Neotanal, creu que “aquest petit gest ens aporta molt de caliu, humanitza les cures i fa que ens sentim millor a l’hora de treballar”.

També és important la implicació de les mares i els pares en la tria de les lletres, el núvol que les acompanya, el logotip del projecte, i, fins i tot, de les pinces decoratives que subjecten les lletres, tot un procés que incideix de forma directa i positiva en les tasques de cures dels nadons.

Sara González Martín ha explicat que “quan els diem als pares quines lletres volen i els diem que les escullin ells mateixos sí que es cert que es crea un vincle, una mena de complicitat amb les infermeres”.

Una vegada marxen de l’hospital, les famílies dels nadons es poden endur les lletres com a record.

El projecte ‘Nuvol de Lletres’ va nèixer l’any 2021 a la localitat tarragonina de Mont-Roig del Camp, però s’està estenent arreu de Catalunya. Hi col•laboren persones voluntàries de totes les edats que broden les lletres i també merceries i betes i fils que fan donació de retalls de roba.