Fa unes setmanes Núria Morgado, catedràtica d’Estudis Hispànics a la Universitat Pública de la Ciutat de Nova York (CUNY), es convertia en la primera dona a posar-se al capdavant de l’Acadèmia Nordamericana de la Llengua Espanyola.

A l’entrevista de L’Informatiu, l’acadèmica ha expressat que “és un honor i un privilegi haver estat triada per liderar aquesta institució que té 51 anys de vida”.

Rep amb responsabilitat, compromís i determinació el càrrec i ha afegit que “és un gran desafiament, però també una gran oportunitat per enriquir l’espanyol en la seva diversitat de variants regionals i culturals als Estats Units, i continuar promovent i fomentant la diversitat i la inclusió”.

Del periodisme a la literatura

Tot i haver nascut a Cornellà de Llobregat, va arribar amb 1 any al barri de La Florida, on encara viu la seva família. De petita va anar al Col·legi Sant Josep Obrer i va acabar estudiant Ciències de la Comunicació a la UAB.

De fet, s’hi va dedicar al periodisme musical fins que va marxar del país amb 23 anys. Primer va viure a Londres, on va treballar a la revista ‘Popular 1’, després va passar un temps a Madrid mentre treballava al canal autonòmic de la comunitat, i finalment va acabar als Estats Units amb el que va ser el seu marit, de nacionalitat estatunidenca.

Al continent americà és quan va canviar el periodisme per la literatura, doctorant-se en la Universitat d’Arizona, i poc després li va sortir feina a la Universitat de la Ciutat de Nova York.

Sempre té present L’Hospitalet

Tot i viure lluny de la ciutat, sempre intenta tornar un cop l’any i acostuma a dir “jo puc haver sortit de L’Hospitalet, però L’Hospitalet no ha sortit de mi”.