L’educació és un dels eixos prioritaris per a l’alcaldessa Núria Marín. Per això ens ha concedit aquesta entrevista durant una visita a una classe del programa municipal de conversa d’anglès. Marín parla dels seus projectes per a L’H, entre els que destaca l’atracció d’empreses per generar ocupació.
Una de les històries que es poden llegir de forma habitual a les xarxes socials és que l’alcaldessa de L’Hospitalet no viu a la ciutat. Li preguntem a l’entrevista per aquesta afirmació i respon rotunda que viu a la Torrassa des de final de la dècada de 1980.
Justament la Torrassa és un dels barris que l’oposició municipal considera oblidats. Marín respon que no és cert. “Ni la Torrassa, ni Collblanc, ni la Florida ni Pubilla Cases. Estem fent un treball molt intens als barris, que necessiten d’atenció, i hem obert el procés participatiu L’H ‘on’ dels barris per fer-ho amb l’opinió dels veïns”.
Sobre aquest procés participatiu, l’alcaldessa diu que l’Ajuntament està posant tots els mecanismes, presencials i en línia, per incentivar la participació i que ara s’obrirà també a les comunitats de veïns.
Precisament aquests plantegen que fa falta més neteja i civisme a la ciutat. L’alcaldessa explica que “el bon estat de la ciutat depèn del bon ús de l’espai públic. Per això s’han incrementat les sancions però fins que tothom no tingui un comportament correcte no es veurà reflectit”.
Núria Marín es va trobar amb el president Mariano Rajoy durant el congrés que el PP de Catalunya va celebrar a la ciutat i li va demanar una entrevista. “No vam poder entrar detall però li vaig avançar que necessitem tractar qüestions d’interès per a la ciutat i per al país com el soterrament de les vies, la dinamització del clúster biomèdic de Bellvitge i la necessitat que els ajuntaments podem decidir en què invertir el superàvit dels pressupostos”.
L’alcaldessa afirma que el desenvolupament de la plaça d’Europa i el Districte Econòmic és fonamental per crear llocs de treball i perquè la ciutadania hi pugui optar és imprescindible l’educació. Per això ens va citar en una de els classes del programa municipal de conversa d’anglès que s’està impartint a quart d’ESO.
Un altre de les seves prioritats és el PDU Granvia, per soterrar una part de la Granvia, fer el clúster biomèdic de Bellvitge, crear uns 20.000 llocs de treball i obrir un parc de 30 hectàrees més gran que la barcelonina Ciutadella. Tot i això, li preguntem per la controvèrsia que genera aquest projecte. “En política, els miracles no existeixen. Alguns plantegen que una zona privada com Cal Trabal sigui pública i això té un cost. El nostre plantejament és fer tot això sense que s’inverteixi un euro públic, sinó que es financïi a traves de les empreses que s’hi instal·lin”.
Núria Marín també parla del projecte del Districte Cultural per “potenciar el talent que ja té L’Hospitalet” i de la pròxima arribada del Cirque du Soleil a la ciutat.