El ministre de Cultura i Esports, José Guirao, ha visitat L’Hospitalet per conèixer de primera mà el projecte estratègic de ciutat que suposa el Districte Cultural que vol ser un motor de transformació i de creixement social i econòmic. Guirao i l’alcaldessa Marín han abordat també el projecte de remodelació de l’edifici Molí. El ministre també ha destacat l’èxit de la xarxa de biblioteques municipals.

El ministre de Cultura i Esports, José Guirao i l’alcaldessa, Núria Marín, han abordat una futura col•laboració en el projecte de remodelació de l’edifici Molí, al Centre Cultural Metropolità Tecla Sala. Per altra banda, Guirao ha lloat la Xarxa de biblioteques de L’Hospitalet. “Tenen una gran reputació i prestigi arreu“, ha dit el ministre de Cultura.

El ministre i l’alcaldessa han tractat d’una futura col•laboració per reformar l’edifici Molí i alguns altres projectes però segons Guirao ara tocava “parlar amb l’alcaldessa i conèixer la situació cultural de la ciutat i allò que es fa en una ciutat de tamany mig amb exemples com ara el Districte Cultural. Vull incorporar aquesta experiència que té una gran visió de futur”.

Per la seva banda, l’alcaldessa, Núria Marín, ha dit que “ha estat una primera trobada on hem parlat del Districte Cultural i els projectes culturals de la ciutat. El ministre s’ha interessat per tot i hem obert la porta a una col•laboració mútua en temes concrets”.

Marín ha afegit que “és la primera vegada que un ministre de Cultura ve a L’Hospitalet i hi hem parlat de projectes com la Casa de la Música, el Tàndem, en relació a les escoles i hem tractat de l’afectació de l’edifici Molí. Volem reconstruir-lo i li hem demanat que el govern espanyol ens ajudi en la remodelació”.

A l’auditori del Centre Cultural Tecla Sala s’ha projectat un audiovisual sobre el SummerExperience, que resumeix la política cultural de la ciutat vinculada a l’aposta pel Districte Cultural de L’Hospitalet. Més tard, Marín i Guirao, han visitat la Biblioteca Central Tecla Sala, les sales d’exposicions del Centre d’Art i l’edifici Molí.