El 15è congrés del PSC de Catalunya ha ratificat la nova executiva proposada pel rescollit primer secretari, Salvador Illa, i ho fa amb un 98% dels vots. Entre els noms que lideraran el partit destaca l’alcaldessa de L’Hospitalet, Núria Marín, que repeteix com a vicepresidenta, per darrere de l’exministre de Cultura Miquel Iceta que es manté com a president.

Marín a través de xarxes socials ha agraït la confiança. “És un honor continuar com a vicepresidenta del PSC. Sortim del 15è Congrés amb força, propostes i un equip preparat per obrir una nova etapa a Catalunya amb Salvador Illa com a President del país”, ha dit.

El tinent d’alcaldia de L’Hospitalet David Quirós també ha estat escollit com a membre de la nova executiva. Una nova comissió a on surten reforçats l’actual presidenta de la diputació de Barcelona i alcaldessa de Sant Boi de Llobregat, Lluïsa Moret, que passa a ser l’única viceprimera secretària; l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, que es converteix en adjunt a la primera secretaria i president del consell d’alcaldes, i l’alcaldessa de Santa Coloma de Gramanet, Núria Parlon, nomenada com a nova responsable de Seguretat i Convivència, a més de portaveu del PSC.

A més de la nova executiva, la militància també ha avalat amb, un 99,2 % dels vots, l’elecció de Meritxell Batet com a presidenta del Consell Nacional.

Illa, candidat per al 12M

A mà alçada, per aclamació, els més de 1.200 delegats del PSC que han integrat el 15è Congrés del PSC celebrat a Barcelona aquest cap de setmana han ratificat Salvador Illa com a primer secretari del partit i com a candidat socialista per a les eleccions catalanes del proper 12 de maig.

Foto, PSC

La cloenda del congrés, en la qual ha estat convidat el president del Govern d’Espanya Pedro Sánchez, ha tingut un marcat to electoral.

Salvador Illa ha recordat que la primera tasca d’un president de la Generalitat és “unir a tots els catalans i catalanes”. “Aquest va ser el propòsit fundacional del Partit dels Socialistes de Catalunya. La unitat civil del poble de Catalunya, no subratllar les diferències de forma insistent i estèril”, ha afegit.

Per altra banda, ha subratllat que la primera prioritat del seu Govern seran els serveis públics, servir als territoris, servir la pagesia, als professionals de l’ensenyament, als i les mestres de les escoles, servir als metges i les metgesses, als i les infermeres, als professionals sanitaris.

Pedro Sánchez ha insistit en la mateixa idea: “Catalunya mai no avançarà ni sola ni dividida. Catalunya avançarà unida i això és el que proposa Salvador Illa per al proper #12M. Espanya vol Catalunya i això és el que defensem els socialistes.”