Núria Marín, candidata socialista a renovar l’alcaldia ha afirmat que amb el soterrament de les vies i la segona fase de la Granvia i Can Rigal, L’Hospitalet se situarà en 300 hectàrees de zones verdes i que compliran els 10 m2 per habitant que recomana l’OMS. En una nova edició de Converses des del cor ha parlat també dels projectes de futur de Can Serra i Pubilla Cases i de la implantació de mediadors nocturns als barris.

Núria Marín ha explicat que “a principis dels anys 80 aquesta ciutat que estava condemnada pel franquisme a ser un suburbi de Barcelona només tenia 50 hectàrees de zones verdes. Avui després de 44 anys de governs socialistes L’Hospitalet té 200 hectàrees de zona verda i amb el soterrament de les vies, la segona fase de la Granvia i la transformació de Can Rigal, arribarem fins les 300 hectàrees i als 10 m2 per habitant que recomana l’OMS”.

La candidata socialista ha afirmat que “des de l’any 2020 hem plantat 4.225 arbres a la ciutat. No ens deixem portar pel soroll de les xarxes. L’Hospitalet té avui el doble d’arbres que fa 20 anys i això ho hem aconseguit pam a pam gràcies a actuacions com les fetes al Bosc dels Nadons, els jardins de Rosa Sensat i Los Diablos o com farem amb la fàbrica Sas o amb les reformes de la places de la Bòbila o de la Font”.

Marín ha dit que “implantarem els mediadors nocturns al barris perquè creiem que són importants pel seu dia a dia”.

El futur de Can Serra i Pubilla Cases, Marín ha parlat de la reforma de la plaça de la Bòbila que “convertirem en una illa verda” i la reurbanització de l’avinguda Severo Ochoa i com està funcionant el pla de rehabilitació del parc d’habitatges de Pubilla Cases que fa el Consorci Metropolità de l’Habitatge. També ha afegit que es faran actuacions al carrer Iberia i a la plaça de Federico García Lorca que seran exemples de com el barri guanyarà més zones verdes. Marín ha afegit que “reclamarem la construcció del nou Hospital General de l’Hospitalet i facilitarem l’ampliació de l’Institut-Escola Puig i Gairalt”.

La candidata socialista també ha parlat de la futura ubicació de l’Esplai de Can Serra que passarà de l’actual local a la Carretera d’Esplugues a un equipament de 200 m2 situat al costa del mercat de Can Serra. Marín ha assenyalat que “millorarem la totalitat de l’avinguda Electricitat fent-la més verda i accessible, la de l’avinguda Can Serra, farem el projecte de nous ascensors a l’avinguda Can Serra i plaça de la Font; trobarem amb Adif una solució pel pas inferior de la carretera d’Esplugues i adaptarem el parc de Can Cluset i la plaça de la Carpa com Iles Verdes”. 

En aquesta ocasió, l’encarregat de fer l’entrevista a Núria Marín ha estat Javier López Martínez, propietari del bar +tapeo17′.