16 anys després, Núria Marín ha pronunciat les seves últimes paraules com a alcaldessa de L’Hospitalet de Llobregat. Ho ha fet en un ple extraordinari, amb la presència de diferents personalitats de la política i societat catalana, i amb to emocionat. Marín deixa l’alcaldia, assegura que ho fa amb orgull i que la ciutat està millor ara que l’any 2008, quan va agafar el càrrec.

“La ciutat avança gràcies al treball en xarxa entre entitats, associacions, ciutadania i Ajuntament. Per això me’n vaig orgullosa, perquè l’èxit del model L’Hospitalet l’hem aconseguit tots aportant el nostre granet de sorra”, deia Marín en el seu discurs d’acomiadament.

Núria Marín en la seva intervenció al Ple extraordinari. Foto Gabriel Cazado.

La ja exalcaldessa ha volgut donar les gràcies a tots els seus companys de partit i de govern, així com als membres de l’oposició. També als treballadors municipals, cossos de seguretat i mitjans de comunicació, a més d’assegurar que David Quirós serà un “fantàstic alcalde”.

Núria Marín ha tingut unes paraules especials per a Francesc Belver, que també ha deixat de ser regidor. “Fran podem mirar enrere amb orgull i pensar que hem donat el millor de nosaltres pel benestar de la ciutat”.

En acabar el ple, Marín ha publicar a les xarxes socials una carta de comiat adreçada a la ciutadania.

Valoració dels portaveus municipals

Els portaveus municipals, un cop oficialitzada la marxa de Núria Marín, han fet balanç d’aquests 16 anys de govern. Francesc Belver, en aquell moment encara com a portaveu socialista, ha volgut valorar la gestió de govern i ha destacat els “100.000 llocs de treball, la multiplicació de les beques menjador o els recursos a pal·liar la pobresa energètica”, entre altres.

Jaume Graells, portaveu del grup ERC-EUiA, per la seva banda, ha retret que Marín marxi sense donar explicacions pel cas Consell Esportiu i per l’incompliment del 80% del seu programa electoral.

De la mateixa forma, la portaveu del grup municipal del PP, Sonia Esplugas, també s’ha mostrat crítica: “La seva gestió deixa més ombres que llums. L’acció de govern s’ha caracteritzat per la paràlisi municipal”.

Francisco González, portaveu de Vox, ha insistit en la seguretat i la brutícia com a principals problemes no resolts pel govern socialista.

Mentre que Manuel Domínguez, portaveu de L’H en Comú Podem, ha posat l’emfàsi en l’urbanisme i ha advertit que la nova etapa haurà d’escollir entre “continuar mirant a un altre costat o fer front als grans reptes de la ciutat”.

Com ja estava previst, la marxa de Núria Marín no ha estat l’única d’aquest ple extraordinari. Francesc Belver, fins ara primer tinent d’alcaldia i portaveu del grup socialista, també ha presentat la seva renúncia com a regidor.

Més informació en el minut a minut de seguiment del Ple extraordinari de canvi d’alcaldia.