L’alcaldessa de L’Hospitalet, Núria Marín, deixarà el càrrec el proper dia 15 de juny, segons confirmen fonts municipals, després de 16 anys al capdavant de l’Ajuntament. La substituirà l’actual tinent d’alcaldia David Quirós Brito, responsable de l’Àrea de Serveis a les Persones.

Núria Marín va arribar a l’Alcadia per primera vegada el 19 d’abril del 2008, agafant el relleu de Celestino Corbacho. Des de llavors ha ocupat el càrrec durant cinc mandats. La darrera investidura com a batlle la va assumir el maig del 2023 després guanyar les darreres eleccions municipals, encara que va perdre la majoria absoluta aconseguida el 2019.

Ha estat la primera dona alcaldessa de L’Hospitalet i la persona que més anys ha ocupat el càrrec en democràcia.

Núria Marín té 60 anys, és veïna de Collblanc-la Torrassa, i la seva vida professional ha estat vinculada a la funció pública. Abans de ser alcaldessa, va ser regidora socialista a L’Hospitalet del 1995 al 2008 i entre el 2019 i el 2023 va ser presidenta de la Diputació de Barcelona. Actualment és senadora pel Partit dels Socialistes de Catalunya i vicepresidenta del PSC.

El pròxim nou alcalde

El nou alcalde de L’Hospitalet serà l’actual tinent d’alcaldia de Servei a les Persones, David Quirós Brito (L’Hospitalet, 1975). Quirós és regidor socialista al Consistori des del 2016.

Veí de Santa Eulàlia, és diplomat en Relacions Laborals i màster en Direcció Pública per la Universitat Ramon Llull. Professionalment ha estat vinculat al sector de les arts gràfiques a on ha exercit com a responsable de prospecció de mercats. En l’anterior mandat va ser tinent d’alcaldia d’Educació, Innovació i Cultura, i regidor del Districte III. També ha estat primer secretari de la JSC de L’Hospitalet.