L’Smart City Expo World Congress és un espai de trobada que reuneix directius de grans companyies, organitzacions i institucions amb la voluntat de crear espais urbans més segurs, més verds i eficients.

En plena irrupció de la intel·ligència artificial, representants de 800 ciutats de tot el món i més d’un miler d’expositors es citen a Fira GranVia per compartir els seus projectes i solucions en l’àmbit urbà, amb el triple objectiu que siguin més sostenibles, eficients i habitables.

A l’Smart City també hi ha un espai dedicat a fer més accessible les noves tecnologies. Un exemple és l’empresa Acctua que presenta una eina per eliminar barreres digitals i que persones amb diversitat funcional puguin navegar per les pàgines web.

Rafael Amorós, CEO d’Acctua, ha explicat que “amb aquesta eina, els cecs totals podran navegar per la pàgina web sense cap instal·lació al seu equip, també les persones que tinguin una discapacitat severa. Les que pateixen dislèxia també la poden utilitzar per canviar la tipologia de la web i sigui fàcilment llegible . A més, la gent gran pot utilitzar-la per ampliar les lletres i navegar amb més facilitat per internet”.

L’empresa cordovesa SEPALO presenta un caixer intel·ligent que permet agilitzar i fer accessibles les gestions municipals als ciutadans, amb l’objectiu d’aconseguir una administració pública inclusiva i proactiva.

Pablo Rodríguez, director de SEPALO, ha assenyalat que “amb aquest caixer el que volem és que tots els ciutadans, independentment de la seva capacitat digital o si tenen algun problema de mobilitat o algun grau de discapacitat, puguin tenir accés a serveis públics electrònics”.

Els representants de les més de 800 ciutats de tot el món i el miler d’expositors que es citen a la Fira, treballen conjuntament per preparar les nostres ciutats perquè siguin realment sostenibles, eficients i habitables.