L’Ajuntament ha obert dues noves àrees d’esbarjo per a gossos a Santa Eulàlia, a la confluència dels carrers Muns i Uva, de 350 m2,  i també a Bellvitge, a tocar de Merca 2, en aquest cas de 180 m2.

Són zones delimitades per un nou model de tanca de fusta d’1,30m i, a més, estan equipades amb un punt de bosses per recollir els excrements. En general, aquests dos nous espais per a gossos han tingut bona acollida, tant per seguretat i tranquil·litat, com per raons de civisme i neteja.

Al l’espai del carrer Muns, el Xavier Aguiló Ferré és el company del Grey i diu que “em dóna tranquil·litat i és bo per a ell perquè li agrada molt anar sense corretja. I a més també és una qüestió de neteja, que a la ciutat ja li va bé”.

En la mateixa línia, la Dayelen Denise Muñoz Alcívar, companya del Beethoven, explica que el portaven a aquest solar “abans que col·loquessin la tanca” i assegura que “va bé tenir aquest espai perquè així ho ha de fer pipi i caca al carrer”.

I el Daniel Rogiers, company del Gustavo, afirma que “tenir un parc per a gossos a dos minuts de casa com qui diu és tot un regal i estem molt feliços”.

A més també cal tenir en compte que els gossos i la resta d’animals de companyia necessiten disposar d’espai per poder córrer i també per socialitzar, per poder relacionar-se amb els seus iguals.

El Pere Hurtado Calleja, company de la Pepa, constata que “hi ha prou espai per córrer, que al gos li va molt bé, i venen altres gossos, juguen plegats i com que és un espai tancat, doncs no hi ha perill que pugui passar cap incident”.

El Daniel Rogiers explica que el Gustavo “tenia problemes per socialitzar, però aquest espai és perfecte perquè pugui córrer amb els seus amics”. Una idea que també ha remarcat la Dayelen Denise Muñoz Alcívar, que valora que els gossos tinguin “un espai propi on puguin jugar plegats i que hi hagi companyerisme”.

A l’espai de Merca 2 Bellvitge no hi ha font d’aigua i a l’àrea del carrer Muns, de Santa Eulàlia, encara no n’hi ha, tot i que sí està prevista, un servei que les persones usuàries creuen molt necessari.

A banda de les dues noves àrees de gossos a Santa Eulàlia i Bellvitge, l’Ajuntament també està fent actuacions de reparació, adequació i millora a d’altres espais per a gossos d’arreu de la ciutat.