El TPK ja té a punt el nou curs 2023-24, amb un seguit d’activitats que van des dels laboratoris de creació, l’exposició Apte, dins del Barcelona Gallery Weekend, i el concert de Bertrand Denzler i Alfredo Costa Monteiro.

Els laboratoris de creació del TPK, amb inscripcions obertes, són quatre modalitats: Visualitats contemporànies, Printlab, Fotolab i Tepekutxos, totes quatre activitats per a tots els públics, al voltant de la cultura visual, les arts gràfiques i la fotografia, i que començaran el 12 de setembre:

  • Visualitats contemporànies: conjunt d’activitats que tenen la finalitat de reforçar la capacitat crítica a l’hora d’analitzar els elements que componen la cultura visual i d’assentar les bases d’una ètica personal de la creació. A través d’un espai de formació per a artistes professionals i espais d’obertura a la ciutadania s’aborden temes de reflexió com ara Què és el contemporani?, Cultura visual i feminismes, El consum de la imatge, Identitat Cultural, etc.
  • Printlab: activitats d’investigació, laboratoris, intercanvi de coneixements i projectes expositius al voltant de la gràfica contemporània i la cultura visual. En aquest laboratori les potencialitats de les possibilitats gràfiques contemporànies són utilitzades com a instruments creatius; i s’investiga de manera conjunta amb l’artista resident les alternatives tècnic-conceptuals i les possibilitats per a resoldre la producció i creació del treball. Aquests laboratoris també estan oberts al ciutadà que desitgi conèixer els processos de gravat i estampació.
  • Fotolab: espai dedicat a desenvolupar projectes artístics personals al voltant de la fotografia. S’ofereixen laboratoris i tallers on s’aprofundeix en la professionalització, la formació i l’aprenentatge de les tècniques fotogràfiques, les relacions de la fotografia amb altres àmbits com la publicitat o el cinema; la democratització creixent de la pràctica fotogràfica, les formes de divulgació que inclouen exposicions i també publicacions de fotografia com el foto-llibre, les tensions entre l’analògic i el digital, la hibridació i la transversalitat amb altres pràctiques.
  • Tepekutxos: formació i reflexió sobre l’art amb nens i adolescents. Un aprenentatge vital a través de l’art per canalitzar les seves emocions, obrir-se a noves idees, incrementar la seva sensibilitat i potenciar la capacitat crítica amb allò que ens envolta. Les activitats es plantegen com a processos educatius d’investigació i recerca on es treballen estratègies de la cultura visual i dels creadors contemporanis.

Exposició Apte, dins el Barcelona Gallery Weekend

El TPK inaugurarà l’exposició Apte, dins del Barcelona Gallery Weekend, el 14 de setembre. Martine Saurel i Loran Jacob són els artistes que exposen APte (Artistes Plasticiens trans-européens) com a part del projecte d’intercanvis internacionals de TPK. Els intercanvis compleixen la tasca d’ampliar la possibilitat d’establir noves relacions amb altres col•lectius i també la de poder tractar aquells elements que sorgeixen de manera puntual dins del debat artístic contemporani. Aquest mostra estarà fins el 20 d’octubre.

Concert de Tepekalesoud amb Bertrand Denzler i Alfredo Costa Monteiro

I una altra de les activitats destacades d’aquest inici de curs serà el concert de Tepekalesoud amb Bertrand Denzler i Alfredo Costa Monteiro. Aquest nou duo electroacústic treballa en les similituds i diferències entre els dos instruments. Unison, proximitat, mimetisme, contrast, disensió, estranyesa, tots els estats són possibles, l’un portant cap a l’altre amb una lògica alhora imprevisible i implacable. L’objectiu és donar vida al so del duo sota totes les seves formes i explorar l’espai acústic, musical, mental, social, humà…El concert serà el 19 de setembre a les 20h.