L’Ajuntament de L’Hospitalet ha començat la instal·lació de 50 anclatges per a bicicletes en diferents punts de la via pública distribuïts per tots els barris de la ciutat. Els nous aparcabicis compten amb un sistema de candaus que s’obren i tanquen a través d’una aplicació mòbil i que per permeten fixar la bici per 3 punts diferents, reforçant la seguretat.

Així doncs, per poder fer ús d’aquest servei, cal descarregar al telèfon móbil l’app PVERDE, registrar-se i en l’apartat de “Pàrking” seleccionar L’Hospitalet. L’app informarà als usuaris sobre els aparcabicis disponibles en cada moment i també facilitarà l’obertura i el tancament dels anclatges i del box, un compartiment pensat per poder desar-hi el casc.

Un cop finalitzi el desplegament d’aquests nous aparcabicis, l’electrificació i la seva connectivitat amb el centre de gestió de mobilitat, entraran en funcionament. Fonts municipals apunten que els treballs podrien estar finalitzats en les properes setmanes.

Aquests darrers dies, ja hi ha qui no s’ha esperat a que estiguin operatius, i alguns usuaris han fet ús dels anclatges per lligar-hi la seva bicicleta fent ús d’un candau propi.

La instal·lació d’aquests nous aparcabicis és possible gràcies a la inversió de 540.000 euros provinents dels Fons Next Generation.