Pocs dies abans de les festes nadalenques, ja s’ultimen les preparacions dels abundants àpats que es compartiran en família o amics. Amb les pujades de preus dels darrers anys, cada cop és més complicat preparar aquests banquets sense haver de gratar-se la butxaca. Els veïns de Bellvitge i Centre tenen a l’abast una opció econòmica que aposta pels productes ecològics i de proximitat: els menús de Nadal de La Suculenta.

La Suculenta és un projecte de menjador comunitari dins dels casals i centres cívics gestionats per la Generalitat als barris de Bellvitge i el Centre. Aquesta cooperativa treballa la cuina popular, ecològica, els seus productes provenen del Parc Agrari, de l’associació Keras Buti, impulsora del projecte. La cooperativa ofereix un menú de dilluns a divendres, amb un preu molt ajustat, i aquest any s’han llençat a preparar també menús nadalencs amb plats elaborats de cuina tradicional.

“Per aquestes dates hem preparat els típics plats que no falten a les cases com escudella o canelons, i hem aprofitat també per fer plats més elaborats com mandonguilles amb sèpia, fricandó de vedella amb bolets o pollastre a la catalana” explica Natalia Ramirez, cuinera de La Suculenta

Ja han rebut els primers encàrrecs per parts dels usuaris dels casals, que valoren aquesta opció tant per poder tenir uns àpats de qualitat, tant si passen les festes sols, com en companyia dels seus familiars:

“Normalment, la gent que sol demanar els menús són la gent gran que ve als casals, però també hem vist en les darreres setmanes, gràcies al boca-orella i a la nostra promoció, que hem rebut comandes de famílies i joves”.

Els veïns poden consultar la carta de plats de Nadal i fer els encàrrecs a través del correu electrònic de la cooperativa (suculentalh@gmail.com) o una trucada/WhatsApp al 631 24 57 14.