Les obres del nou equipament municipal de l’antic cinema Romero estan a punt de finalitzar. A més de l’adequació de l’edifici, també s’ha urbanitzat el seu entorn. S’ha creat una nova placeta amb jocs infantils, aparells d’exercicis i bancs.

El nou espai té una superfície de 540 metres quadrats ubicat entre els carrers del Doctor Martí i Julià i del Montseny, on se situa l’accés principal, amb connexió al carrer del Rosselló. S’ha ampliat la vorera i s’ha renovat el paviment i la il•luminació pública.

La nova zona urbanitzada al voltant del cinema Romero disposa de tres àrees definides: espai de jocs infantils, de 120 metres quadrats; espai de trobada, de 100 metres quadrats, amb zona de bancs; i espai exterior, al carrer del Doctor Martí i Julià.

L’alcaldessa, Núria Marín, ha visitat les obres de rehabilitació de l’antic cinema Romero acompanyada de membres de la Comissió d’Entitats de Collblanc-la Torrassa. Núria Marín ha destacat la importància d’aquesta actuació per guanyar espais per als veïns. “És una acció de microurbanisme per esponjar el barri i donar un nou espai als veïns. Teníem una espai molt de degradat i ara tenim una placeta de la que podran gaudir especialment els infants i la gent gran”.

Pel que fa a l’edifici del cinema Romero, l’alcaldessa ha explicat que l’obra està gairebé finalitzada. Ara caldrà equipar l’edifici. “Esperem poder obrir-lo a finals del primer trimestre de 2014”, ha dit.

El nou equipament tindrà tres plantes d’alçada —amb una superfície útil de 1.150 metres quadrats—, en les quals es distribuiran espais polivalents, aules, tallers, sales de reunions, un auditori per a 100 persones i un punt de trobada jove. L’edifici acollirà serveis d’esplai i de centre obert, entre d’altres, i té com a objectiu esdevenir punt de referència per al jovent del barri.

La presidenta de la Comissió d’Entitats de Collblanc-la Torrassa, Carme Morro, ha recordat la necessitat que té el barri d’espais per a infants i joves. “És un equipament altament desitjat. Ha estat aturat durant molt de temps i pensàvem que no es podria fer. Ens sembla molt important que l’Ajuntament hagi decidit apostar per continuar amb les obres”, ha explicat.

El cinema Romero forma part de les accions incloses a la Llei de Barris. Les obres s’havien iniciat l’any 2011 però es van aturar el gener de 2012 arran de l’anunci de la Generalitat que suspenia les subvencions del Contracte de barris, la continuació de la Llei de barris, per al 2012.

L’Ajuntament va reprendre les obres el passat mes d’octubre de 2012 després que decidís assumir el cost total del projecte de construcció de l’equipament, a l’espera que la Generalitat acompleixi els seus compromisos de finançament de la Llei de barris.. El pressupost de tot el projecte, obres i condicionament interior, és de 3,2 milions d’euros.

“Vam decidir continuar perquè pensem que és necessari per al barri”, ha conclòs Núria Marín.