La Diputació de Barcelona ha aprovat la nova organització del govern supramunicipal per al mandat 2023-2027, que estarà formada per 14 àrees i 7 vicepresidències. El nou govern estarà conformat pel PSC, En Comú Podem, ERC, Junts per Igualada i Impulsem el Penedès i el presideix l’alcaldessa socialista de Sant Boi, Lluïsa Moret. 

En aquesta etapa L’Hospitalet només hi compta amb un representant dins el plenari de la institució: el tinent d’alcadia David Quirós. Quirós exercirà la responsabilitat de la gestió dels RRHH de la Diputació com a diputat delegat adscrit a l’Àrea de Serveis Generals i Transició Digital. Una àrea encapçalada per la socialista Pilar Díaz, alcaldessa d’Esplugues.

La presidenta de la Diputació, Lluïsa Moret, ha posat en valor “un govern ampli, plural, divers, progressista i de progrés” i ha destacat la mà estesa per explorar “lògiques de consens i de construcció positiva i possibilista en l’àmbit d’un govern estable i ferm que pugui complir els objectius d’aquesta gran institució”.

Les 14 àrees executives en què s’estructurarà el govern de la Diputació de Barcelona aquest mandat són:

– Àrea de Presidència, Relacions Internacionals, l’Agenda 2030, les Agendes Urbanes i la innovació de les polítiques públiques.
– Àrea de Serveis Generals i Transició Digital i RRHH.
– Àrea de Bon Govern, Transparència i Participació, Bon Govern i Transparència
– Àrea de Sostenibilitat Social, Cicle de Vida i Comunitat, Joventut.
– Àrea d’Urbanisme, Habitatge i Regeneració Urbana
– Àrea d’Educació
– Àrea de Cultura
– Àrea de Feminismes i Igualtat
– Àrea d’Esports i Activitat Física
– Àrea de Desenvolupament Econòmic i Turisme
– Àrea d’Infraestructures i Territori, Equipament i Patrimoni Arquitectònic.
– Àrea d’Acció Climàtica i Transició Energètica, Mobilitat Sostenible.
– Àrea d’Espais Naturals i Infraestructura Verda
– Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública