La plantilla del servei d’autobusos de Monbús Julià ha denunciat greus problemes de seguretat i manteniment dels vehicles. Una situació que, segons diuen, posen en risc la seguretat dels passatgeres i els propis conductors. Motiu pel qual avui han executat una nova jornada de vaga que, en el cas de L’Hospitalet, afecta a les línies L52, L70 i L72 fins a les 6 d’aquesta tarda.

Fa temps que es queixen de la manca de seguretat als autobusos de la companyia. De fet, el comitè d’empresa denuncia que Monbús Julià ha incomplert els acords que es va signar l’any passat. Un acords on l’empresa es comprometia a tenir un protocol d’averies i manteniment dels autobusos. Els treballadors afirmen que, a dia d’avui, el protocol no existeix.

Luís López, del comitè d’empresa de Monbús – Julià, afirma que “estem parlant de problemes greus. Problemes amb els frens i la direcció dels vehicles. Problemes que afecten a la seguretat dels usuaris i als conductors.

El comitè d’empresa assegura que abans de la primera jornada de vaga, el passat 17 d’abril, van proposar a l’empresa desconvocar les mobilitzacions però l’empresa es va negar a recuperar el diàleg.

La plantilla de Monbús Julià vol elevar la seva denúncia a d’altres instàncies i institucions per tal que es prenguin mesures abans que no sigui massa tard i evitar un accident amb persones implicades. “Ho denunciarem a l’Àrea Metropolitana de Barcelona i també a l’Ajuntament de L’Hospitalet. Aquestes concessions de servei públic de transport que s’ofereixen a la baixa acaben repercutint negativament en el servei i el ciutadà”, explica Luís López.

El proper 8 de maig hi ha convocada una tercera jornada de mobilitzacions amb serveis mínims de 8:30h a 20:30h. Pel matí, els treballadors es reuniran amb totes les formacions polítiques al Parlament de Catalunya, i ja per la tarda es manifestaran per L’Hospitalet.